Jeste li u vezi sa sebičnom osobom?

Odnosi ponekad mogu biti slični hodanju po tankoj žici. Čak i nakon što ste zajedno godinama, snaga odnosa temelji se na trudu, namjeri i iskrenosti osoba uključenih u odnos. Ukoliko obje osobe ne ulažu iskren trud i, općenito, ako ne rade sve što je u najboljem interesu za oba partnera, neravnoteža može dovesti do suptilnih, ali ipak značajnih problema.

Ova razdoblja neuravnotežene energije i komunikacije mogu se izbjeći. Tako dugo dok su ljudi u vezi iskreni i osjetljivi na promjenu dinamike međusobnih potreba, ne postoji ništa s čim se ne mogu nositi.

Kad nema priznanja ljubavi i sreće koje bi trebalo proizlaziti iz odnosa, javljaju se osjećaji neadekvatnosti i nesigurnosti.

Ako se čini da postoji trajni element nestabilnosti i emocionalne napetosti, uzroke treba brzo tražiti. Ako su partneri iskreni i otvoreni jedno prema drugome, rješenje bi se trebalo brzo naći.

Ako se čini da nema rješenja na vidiku i ni na koji način se ne možete nositi s trenutačnim turbulencijama, možda ste u toksičnijoj situaciji nego što mislite.

Vaš se partner nikada ne ispričava

Ova činjenica ne prestaje iznenađivati. Bez obzira na to što zna koliko je pogriješio, bez obzira na to koliko bi vama isprika značila, ta jednostavna rečenica nikada ne izlazi iz njegovih usta. Zašto i bi?

Vi ste osoba koja uvijek sve pokvari, previše ste zahtjevni i ‘ludi’. Ali, svačije strpljenje ima granice i onda puknemo. Nakon što izazovemo neugodnu situaciju, većina se osoba želi iskupiti. Ukoliko vaš partner nikada ne priznaje grešku ili jasno ne odobrava čin isprike, nemojte se fokusirati na razlog zbog kojeg  on to čini.

Razmotrite li njegove argumente, primijetit ćete određeni obrazac ponašanja. U većini situacija vidjet ćete kako odbija učiti iz pogrešaka i životnih lekcija i koristi partnera, odnosno vas, kao žrtveno janje.

Partnerove nesigurnosti ometaju vam svakodnevni život

Sjetite se da nesigurnost i strah povezuje široku paletu destruktivnih i kontraproduktivnih djelovanja. Partnerova nesigurnost može se manifestirati kao hiper konkurentnost, lažna ljubomora, traženje pažnje, nezasitna pohlepa ili ljutnja i frustracija.

Posebno izdvajamo nesigurnost jer to je najmanipulativniji i najimpulzivniji obrazac. Nemojte dopustiti da vaš partner bude u stalnoj osijaliciji od velikog junaka do žrtve.

Partner bi trebao biti izvor snage, ljubavi i rasta.

Nerazumno je očekivati da naše srodne duše stalno budu nepobjedivi stupovi suosjećanja i podrške. Također je nerazumno biti s nekim tko ne želi rasti ili planirati budućnost. Nemojte dozvoliti da vas zavjet ljubavi spriječi da prepoznate toksičnu situaciju.

Ne postoje dosljedni izrazi poštovanja

Važan dio zaljubljenosti je dijeljenje osjećaja koje vaš partner budi u vama. Možete uljepšati njegov dan spoznajom da je on uljepšao vaš dan. I dalje izražavamo svoju ljubav i poštovanje u vrijeme turbulentnih životnih ciklusa, promjena i nedaća.

Kad nema priznanja ljubavi i sreće koje bi trebalo proizlaziti iz odnosa, javljaju se osjećaji neadekvatnosti i nesigurnosti. Ako pozitivne emocije nisu prepoznate, one se ne mogu slaviti. Iz tog nedostatka nastaju neproduktivne frustracije. Obično, ako netko ne priznaje svoju sreću i zadovoljstvo, fokusiran je na svoje strahove. Može se bojati napuštanja, izdaje, gubitka ili čak i predanosti.

Moć nikada nije pošteno raspodijeljena ili uravnotežena između partnera

Bez obzira na to koliko je bilo obećanja u kasnim noćima ili naizgled pametnih kompromisa, nikad se ne čini kao da i vi imate nešto za reći. Ili da imate utjecaja u pitanjima koja jasno utječu i na vaš život. Tako jedan partner u vezi postaje potlačena osoba.

Ako zanemarite nadahnuti govor i manipulativne zamke, sve zvuči kao “Znam bolje od tebe.p” ili ” Ne vjerujem ti.” Ovaj tip odnosa je vampirske prirode. Osoba guši svog partnera – svoju žrtvu, kako bi ostala živa i zdrava.

Ako nikada ne iznosite svoje mišljenje i ne borite se za ono što vam je važno, nakon nekoliko godina vaš unutarnji duh bit će krhak i slab. Je li sjena nečije ljubavi vrijedna toga?

Verbalno i psihičko zlostavljanje svakodnevna je pojava

Vaš bi partner bi trebao biti izvor snage, ljubavi i rasta. Ne postoji dovoljno dobar razlog da osoba svojoj voljenoj osobi svjesno i svojevoljno čini nažao. Nema opravdanja ni razloga za bilo kakav okrutan i sebičan čin i obje strane zaslužuju bolje od toga.

Nemojte samo ostajati u lošoj vezi i čekati na to da vaš partner preraste u još zahtjevnije čudovište, koje će vas uništavati bez razloga.

Kriza srednjih godina kod žena 

Na pragu četrdesete 

15 stvari zbog kojih se niti jedna žena ne bi trebala ispričavati

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads