Znanstveni simpozij „Prevencija zloćudnih tumora kože – Grad Zagreb, primjer dobre prakse”

U okviru ovogodišnje, 11. po redu javnozdravstvene kampanje „Djeluj sada!“, Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo u suradnji s Gradskom ljekarnom Zagreb, Referentnim centrom Ministarstva zdravstva za melanom, Hrvatskim dermatovenerološkim društvom, Udrugom za prevenciju tumora i drugih bolesti kože “Zdravi pod suncem” i Školom narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ organizira Znanstveni Simpozij „Prevencija zloćudnih tumora kože – Grad Zagreb, primjer dobre prakse“. Namijenjen je zdravstvenim djelatnicima.

Simpozij koji se, pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva zdravstva, Grada Zagreba i Gradske skupštine Grada Zagreba, održava danas u Školi narodnog zdravlja “Andrija Štampar”, otvorio je, u ime gradonačelnika Bandića, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

Učenje od najboljih

Zaželjevši sudionicima Simpozija puno uspjeha u daljnjem radu i djelovanju, pročelnik Jeleč je dodao kako je Simpozij prilika da se nastavi učiti od najboljih. Također, da se nastavi ulagati u zdravlje u skladu s najnovijim znanstveno utemeljenim saznanjima i smjernicama eminentnih stručnjaka u području dermatologije i dijagnostike. Organizirana prevencija i rano otkrivanje bolesti nikako ne bi trebali biti nadstandard. Trebali bi biti zdravstvena usluga dostupna svima i uvijek! Stoga posebno ističem nužnost uvođenja ovakvih organiziranih preventivnih programa i na nacionalnoj razini.
 
Na Simpoziju će biti prikazani rezultati istraživačkog projekta Instituta Ruđer Bošković o nastanku melanoma. Njega je 2017. godine podržao i Grad Zagreba s 118.000 kuna.
 
Ujedno j najavljena i kampanja Djeluj sada! te jednodnevna akcija preventivnih pregleda madeža u kojoj će 20 liječnika pregledati oko 1200 građana i u kojoj se, prema podacima iz prošlih godina, otkrije preko 100 zloćudnih tumora kože.

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads