Svečanost u povodu prvog darivanja krvi učenika zagrebačkih srednjih škola

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, danas je u Gradskoj skupštini, održana svečanost u povodu prvog darivanja krvi zagrebačkih srednjoškolaca. Na njoj su  uručene zahvale školama i profesorima s najdužim stažem darivanja krvi.

U Hrvatskoj krv daje 4,2 posto stanovnika, a krv se dobrovoljno daruje već 40 godina.

 

Krv za život

Svečanosti je prisustvovala i zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević. Ona je, zahvalivši svim darivateljima krvi, istaknula kako se radi o dobročiniteljima kojima treba odati počast. Oni to rade iz ljubavi i na dobrobit onima kojima krv život znači. U Hrvatskoj krv daje 4,2 posto stanovnika i svojim ste se nesebičnim činom i vi priključili ovoj obitelji. Hvala vam što darujete ono što se ne može proizvesti, a spašava živote drugih, naglasila je zamjenica.

Jednom se dozom krvi mogu spasiti tri života.U Hrvatskoj se krv već 40 godina daruje dobrovoljno. Zahvaljujući tome došli smo do godišnje brojke od 200 tisuća darivanja, a to ne bi mogli bez vas, rekao je Josip Jelić, predsjednik Hrvatskog crvenog križa, istaknuvši kako se jednom dozom krvi mogu spasiti tri života.

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads