Otvorenje međunarodnog oftalmološkog simpozija

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, Olivera Majić, otvorila je u Hotelu Westin dvodnevni međunarodni oftalmološki simpozij. Simpozij pod nazivom “Klinička primjena novih tehnologija” organizirala je KB Sveti Duh.

Ovo je uistinu respektabilni međunarodni simpozij vodećih oftalmologa, medicinskih stručnjaka, znanstvenika i istraživača iz Europe. Ali, i uglednih američkih sveučilišta, poput Hardvarda i Cornella. Oni u suradnji s Kliničkom bolnicom Sveti Duh, osječkim Fakultetom Josip Juraj Strossmayer i ljubljanskim Medicinskim fakultetom pokazuju rezultate najnovijih dostignuća. Ujedno nas  upoznaju s razvojem interdisciplinarnosti u medicini, odnosno s primjenom tehnologije u oftalmologiji. Izjavila je to zamjenica gradonačelnika Olivera Majić na otvorenju simpozija.

Simpozij je prilika da pokažemo što znamo. Isto tako, da razmijenimo iskustva i otvorimo novu razinu suradnje s europskim i američkim stručnjacima.

Naglasila je također da Grad Zagreb, kao vlasnik Kliničke bolnice Sveti Duh, pokazuje da se i na lokalnoj razini, i to kao globalni pružatelj oftalmoloških usluga, može biti prepoznatljiv.

200 sudionika iz Europe i SAD-a

Mladen Bušić, ravnatelj Kliničke bolnice Sveti Duh, Gradu je Zagrebu zahvalio na potpori i istaknuo da će se tijekom ova dva dana na simpoziju u Zagrebu okupiti oko 200 sudionika iz Europe i SAD-a. Ovo je prilika za nas da pokažemo što znamo. Isto tako, da razmijenimo iskustva i otvorimo novu razinu suradnje s europskim i američkim stručnjacima.

Nakon radnog dijela Simpozija, zamjenica gradonačelnika primila je sudionike i predavače u gradskoj palači Dverce. Zaželjevši im dobrodošlicu, zamjenica je izrazila nadu da će, osim intenzivnog rada tijekom Simpozija, uspjeti doživjeti i ozračje Zagreba.

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads