Novi prostor Udruge za sindrom Down-Zagreb

U povodu obilježavanja Svjetskog dana sindroma Down, na zagrebačkom Jarunu gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić, otvorio je novi prostor Udruge za sindrom Down – Zagreb.

Dosadašnjih 65 kvadrata u Folnegovićevom naselju zamijenili smo novim prostorom od 220 kvadrata. Nalazimo se na novoj adresi, Hrgovići 59, u prostoru koji smo dobili od Grada Zagreba. I to u ožujku 2016. na Svjetski dan Downovog sindroma. Prostor je prekrasan. Lijepo smo ga uredili i možemo na najbolji način omogućiti terapiju našoj djeci. Izjavila je to predsjednica Udruge, Natalija Belošević.

Zagreb – senzibiliziran grad

Grad Zagreb uvijek je bio senzibiliziran za ljude koji su u potrebi i na tom tragu će i nastaviti, rekao je gradonačelnik Bandić te dodao da tim osobama moramo omogućiti profesionalnu i ljudsku realizaciju te socijalnu integraciju.

Udruga broji oko 160 članova, a svakodnevno provode razne igraonice, radionice te edukacijsko-rehabilitacijske i logopedske vježbe.

U tjednu otvorenih vrata Udruge od 19. do 24. ožujka organizirane su mnogobrojne radionice i igraonice za djecu, edukacije za roditelje i stručnjake, prezentacije i izložba slika.

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads