Nije cool biti bully

U povodu Dana ružičastih majica i Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić podržao je javnozdravstvenu kampanju Nije cool biti bully u zakladi Hrvatske kuće srca.

Cilj kampanje koja se održava u organizaciji Gradskog ureda za zdravstvo i Centra za zdravlje mladih Doma zdravlja Istok je podizanje svijesti o rizičnim i zaštitnim čimbenicima u prevenciji vršnjačkog nasilja.

U okviru kampanje održan je i Okrugli stol o prevenciji vršnjačkog nasilja te je predstavljena knjiga Hod po rubu, autorice Rosie Kugli i Marijane Pleše. 

Hod po rubu

Knjiga Hod po rubu pokreće pitanje vršnjačkog nasilja i maloljetničke delikvencije i smatram da ju svi trebamo pročitati, poručio je gradonačelnik Bandić. Zahvalivši svima koji sudjeluju u kampanji borbe protiv nasilja, gradonačelnik je istaknuo da upravo Poliknika za zaštitu djece i maldih Zagreb najbolje govori o našem odnosu prema nasilju među mladima.
 

Projekt mentalnog zdravlja mladih

Nije cool biti bully jedna je od akcija na Projektu mentalnog zdravlja mladih i smatramo ju izrazito važnom, budući da upravo statistike govore da je nasilje u osnovnim i srednjim školama epidemskih razmjera, rekao je pročelnik GU za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads