Dodijeljene stipendije Grada Zagreba učenicima i studentima s invaliditetom

U Staroj gradskoj vijećnici gradonačelnik Milan Bandić uručio je danas 23 ugovora o stipendijama Grada Zagreba učenicima i studentima s invaliditetom za školsku/akademsku godinu 2017./2018. Stipendije je dobilo 13 učenika i 10 studenata.

U proračunu Grada Zagreba ove je godine osigurano 2,5 milijuna kuna za stipendiste s invaliditetom. U proteklih jedanaest godina ukupno je podijeljeno 176 stipendija

Stipendije i za doktorande

Gradonačelnik je čestitao stipendistima na trudu i marljivom radu na temelju kojeg su dobili Stipendiju. Sretan sam što svake godine sve više učenika i studenata prima stipendije Grada. Ovo je najmanje što možemo učiniti za naše mlade učenike i studente s invaliditetom.

U proračunu Grada Zagreba ove je godine osigurano 2,5 milijuna kuna za stipendiste s invaliditetom. U 11 proteklih godina ukupno je podijeljeno 176 stipendija. Istaknula je to pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić.

Dodala je da je ove godine, po prvi puta, pružena mogućnost stipendija i za doktorande. Međutim nitko se na taj natječaj nije prijavio. Nadamo se da će mladi doktorandi iskoristiti ovu priliku u idućoj akademskoj godini, rekla je pročelnica.

U ime stipendista, gradonačelniku i njegovim suradnicima je zahvalila Katarina Strunjak. Naglasila je da su im stipendije ujedno poticaj za daljnje ulaganje u svoje znanje. A ujedno i obaveza da svojim radom i akademskim uspjesima opravdaju pruženo povjerenje.

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads