FREYWILLE novom kolekcijom slavi ljepotu Sicilije

Ljepota Sicilije uhvaćena je u novoj kolekciji nakita FREYWILLE dizajn Vibrant Sicily kroz koju slavi život u prepoznatljivim bojama Sicilije: crvenom, plavom, žutom i bijelom.


Za sve koji uživaju u putovanjima i upoznavanju zanimljivih kultura, nova FREYWILLE kolekcija Vibrant Sicily bit će divan podsjetnik na prelijepe talijanske pejzaže, a posebno na očaravajuću umjetnost i baštinu, bojama okupane Sicilije. Razigrani dizajn i mozaični detalji prelijepog nakita, nadahnuti originalnom vještinom sicilijanskih majstora i umjetničkim djelom poznatim kao „Carretto Sicilano“, kroz niz ekspresivnih nijansi i svjetlucavih tonova utjelovljuju posebnu priču o tradiciji i strasti.

 

 

„Carretto Sicilano“ su vučna, drvena kolica, umjetnički ukrašena detaljnim rezbarenjem i kompleksnim bojanjem drveta. Ovaj živopisni, folklorni simbol Sicilije „rođen“ je u 19. stoljeću kada su ih seljaci koristili upregnute za konja ili magarca za prijevoz leda, kamenja ili voća. Izrada i ukrašavanje kolica podrazumijeva mjesece složenog, ručnog rada, posebno znanje te vještine graviranja i oslikavanja. Kroz jarke boje i raskošne motive, na tom jedinstvenom umjetničkom djelu, oživljavale su se scene svakodnevnog života ili pak maštovita, mitološka bića. Danas su „Carretto Sicilano“ autohtono i kulturno nasljeđe Sicilije, a mogu se vidjeti tijekom lokalnih svečanosti ili parada, te su nezaobilazni sicilijanski suvenir.

 

Upečatljiva paleta u harmoničnoj kompoziciji iscrtava očaravajuće simbole cvijeća, sunčevih zraka, kružnica i kvadratića. Značenje motiva veže se uz simboliku Mjeseca i Sunca kao kraljevskog para koji simbolizira mir, obnovu i život, a u crvenim i žutim nijansama treperi Trinacria, grčko ime za Siciliju, kroz karakteristični trokutasti oblik antičke zvijezde.

Nova FREYWILLE kolekcija nakita dostupna je u zagrebačkom butiku, Preradovićeva 2, kao i na FREYWILLE Online butiku:  http://shop.freywille.com/hr/ 

 

 

 

 

 

 

Foto: promo

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads