Erdem x H&M – nova modna groznica

View Gallery 30 Photos

Još je samo dva dana do dolaska u trgovine diljem svijeta željno očekivane kolekcije ERDEM x H&M.
Službena prodaja započinje 2. studenoga i za pretpostaviti je kako će se, kao i sve dosadašnje kolekcije nastale u suradnji H&M-a s poznatim modnim kućama, razgrabiti već prvoga dana prodaje. A samo jedan pogled na željno očekivanu kolekciju dovoljan je kako bismo i samo poželjeli neke od ovih must have komada. Cijela kolekcija sastoji se od 36 dizajnerskih komada za žene i 22 za muškarce, što je poseban kuriozitet, jer je to prva Erdem kolekcija za muškarce.

Slijedeći korake modnih kuća Kenzo, Balmain i ostalih, Erdem je  17. modna marka koja na ovakav način surađuje s planetarno popularnim high street divom H&M. Dizajner i osnivač, Erdem Moralioglu, poznat je po romantičnim dizajnerskim kreacijama, ženstvenim krojevima, printevima i bluzama u viktorijanskom stilu, a njegove su kreacije jednako omiljene kod svih koji vole i prate modu, uključujući i pripadnice kraljevskih dvorova i zvijezde crvenih tepiha.

Sjedište modne kuće Erdem je u Londonu, ali je jednako priznata i obožavana u cijelom svijetu, a poseban status ima i u Hollywoodu.

Cijela kolekcija koju nam predstavlja H&M podjednako je i posebna i i nosiva. Okosnicu čine čipkaste haljine u viktorijanskom stilu i elegantne bluze s romantičnim detaljima i prepoznatljive estetike. Pojedini komadi ustvari su reinterpretacija ključnih komada iz najuspješnijih ranijih kolekcija. Puno je tamnih boja s romantičnim uzorcima, elegantnih krojeva i dekadentno-moćne čipke.

Autor fotografija za Lookbook kolekcije je poznati fotograf Michal Pudelka. „ERDEM x H&M kolekcija izuzetno mi se svidjela i poželio sam napraviti ponešto drugačiji Lookbook. Volim dodavati elemente iznenađenja i nadrealizma, te voditi računa o detaljima kako bih naglasio atmosferu. Primjer za to je npr. uručivanje cvijeća modelu kroz okvir slike.“, izjavio je Pudelka u povodu izlaska Lookbooka u čiji je fotografije unio osjetan dašak Engleske.

U istoj kući u kojoj su snimljene fotografije za Lookbook, režiser Baz Luhrmann snimio je i svoj kratkometražni film za ERDEM x H&M kampanju.

ERDEM x H & M
ERDEM x H & M
ERDEM x H & M
ERDEM x H & M

 

Foto: H & M, promo

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads