Najljepše nijanse crne by Charlie design

BLACK, PLEASE! FW17/18 naziv je nove kolekcije Loredane Bahorić, ovogodišnje dobitnice nagrade za najboljeg domaćeg dizajnera koju dodjeljuje magazin Elle.

Smireno, ujedno i spontano i promišljeno, kreativno i dosljedno, Lori stvara modu, daje joj dušu i šalje u svijet.

A kada sam autor ne može dočekati trenutak lansiranja kolekcija, znači da je Lori ponovno nadmašila samu sebe. Samozatajno i mirno, bez prevelike pompe i napadnosti, a u konačnici, spektakularno. Recept koji u slučaju ove omiljene domaće dizajnerice uspijeva već godinama i pokazuje da je njen talent utemeljen na istinskom razumijevanju mode, osjećaju koju u nju tka i šarmantnoj hrabrosti kojom obiluje i ova, najnovija kolekcija. Ne samo zbog spajanja (sljubljivanja!) različitih vrsta materijala i njihovih tekstura, ne zbog ponovno perfektne izvedbe (jer standardi koje je postavila su visoki, tako da manje nismo ni očekivali), već zbog lakoće kojom stvara i uživa u svakom komadu. Baš kako i treba biti. Bez podilaženja trendovima, bez nasilnog nametanja neke uvrnute vizije, bez forsiranja i bez buke. Smireno, ujedno i spontano i promišljeno, kreativno i dosljedno, Lori stvara modu, daje joj dušu i šalje u svijet, pretvarajući Zagreb u autoritet modnog dizajna, bar u onom malom dijelu Stare Vlaške u kojem već desetljećima živi Charlie design.

Što se to mora poklopiti kako bi jedna modna priča zaživjela i pretvorila se u modnu bajku koju s podjednakim nestrpljenjem očekuju i njen tvorac i mnogi zaljubljenici u ovaj, toplim nijansama obojen, crni Charlie svijet?

Ljubav, prije svega. Ljubav utkana u svaki šav, iza koje se ne nazire ništa osim nje i tako ona postaje Crna boja ljubavi. Kao što je Prince dobio svoju nijansu ljubičaste, tako bi i Lori trebala dobiti svoju nijansu crne. A njene crne nijanse su gotovo sve jer ih pretvara u raznobojne i razigrane, dnevne i svečane, čupave i rupičaste, grube i podatne, jednom riječju – svevremenske.

Druga važna komponenta ove čarolije je ekipa koja je potpisuje. Uz Lori, najsnažniji pečat dala je fotografkinja Mare Milin, koja se svakoj novoj modnoj priči s potpisom Charlie designa predaje u potpunosti, u svim svojim oblicima. A za ovu se odlučila na dodatni iskorak i prezentirala ju je u – kvadratima. Magazinima nefotogeničnim kvadratima, ali savršenog estetskog balansa.

Na početku svakog snimanja s Lori, ja pomalo “lutam”. Malo, kažem…jer tu je cijeli štender robe koji se stihijski pojavio u tjedan dana. Nikad nisam srela dizajnericu koja zaokruženu kolekciju toliko lako i brzo stvori… Nježni vulkan. I tako, krenem i pitam se što učiniti da bude “novo… drugačije” a oko mene crnina i geometrija, metri i metri nosive geometrije. Rješenje se, dodatno potaknuto mogućnostima kamere srednjeg formata, nameće samo: Kvadrat! Modna se fotografija u principu ne radi u formi kvadrata, kao takav se ne prilagođava formi časopisa… ali kad radiš fotografije za Charlie, razmišljaš “izvan kutije” i nađeš se u kvadratu. Rezultat: 30 kvadrata za 30 dobrih godina. Moj Fashion Award za Loredanu.”

Charlie design BLACK, PLEASE!
Foto: Mare Marija Milin
Asistent foto: Milan Krkač
Make up artist: Simona Antonović
Kosa:  Salon Sasha
Model: Zita Nakić (Talia model / Tihana Harapin)
Asistenti: Ana Šunjić, Marta P. Križaj
PR: PRiredba Studio / Ana Petričić Gojanović, Mate Rončević

Chapeau!

Charlie design

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads