Mai by Majda, kolekcija inspirirana barokom

Predivna barokna palača Dverce, poznata kao dragulj zagrebačkog Gornjeg grada, po prvi put otvorila je svoja vrata za potrebe modnog editorijala modnog brenda Mai by Majda.

Palača Dverce, ogledalo društvenih zbivanja 18., 19. i početka 20. stoljeća, u ovom je modnom editorijalu poslužila kao divna kulisa nove kolekcije dizajnerice Majde Postružin koja svim svojim kreacijama slavi ženstvenost. Posebnost ove kolekcije pod nazivom ‘Barunica‘ nalazi se u inspiraciji koju dizajnerica crpi upravo iz baroka, upotrebljavajući ornamenate karakteristične za barokno razdoblje, a senzualnost slikarskih djela toga doba krasi komade nove kolekcije.

Kreatorica je ostala vjerna svojoj glavnoj ideji vodilji, upotrebi prirodnih materijala poput viskoze, pamuka i baršuna (koji je također obilježio ovo, za umjetnost, važno razdoblje) s ciljem izrade odjeće u kojoj će se svaka žena osjećati ženstveno, udobno i slobodno.

Prepoznatljiv potpis brenda Mai by Majda su volani koji, aplicirani na haljine, košulje i suknje, stvaraju poletnost pri pokretu. Dizajnerica je velik naglasak stavila na mašnama koje krase haljine, majice i košulje.

Uz kolekciju ‘Barunica’, svaka će žena, koja je bar jednom u životu sanjala o članstvu u visokom kraljevskom društvu, dobiti taj traženi osjećaj uzvišenosti, no ujedno će zadržati i dozu odmjerenosti. Kolekcija je namijenjena ženama neopterećenima tuđim mišljenjem, a svi odjevni komadi izgledat će sjajno u dnevnim i večernjim kombinacijama.

Ovom kolekcijom brend Mai by Majda pokazao je poštovanje prema ljepotama povijesnih razdoblja zbog čega zasigurno ima svijetlu budućnošću.

 

Model: Marina Mirt / Relatum Models

Šminka: Saša Joković

Frizura: Lucija Andrejić za Ruža essentials

Foto: Karmen Poznić

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads