Kako izgledati i osjećati se mlado?

Mladolik izgled najlakše se postiže na operacijskom stolu estetskog kirurga i to su, bez sumnje, zajamčeni instant rezultati. No, ako nismo pobornici odlaska pod nož, postoje i druge metode koje nam mogu pomoći da se osjećamo mlado, poletnije i optimističnije. Je li vam se ikada dogodilo da neka starija osoba na pitanje kako je odgovori da se osjeća poput djevojčice/dječaka, a vi u čudu pitate: “Kako to?” Umjesto neke floskule, kao odgovor uslijedi recept njihove mladosti koji se često sastoji od preporuke da prošećete umjesto da se odvezete tamo kamo ste krenuli, da ne pušite, da ne pijete alkohol, a zacijelo bude i pokoji savjet o tome što jesti.

Zar ne bi bilo lijepo s vremenom se osjećati sve mlađe?

Uz konzumaciju vitamina D, održavanje normalnog krvnog tlaka i upravljanje stresom, sljedeći savjeti za usporavanje osjećaja starenja pomoći će vam da se ove godine osjećate mlađe.

Naravno, čim se budete bolje osjećali, zajamčeno ćete i bolje izgledati. Jer, ne kažemo da se prestanete uređivati i vjerujete isključivo u ljepotu koja dolazi iznutra, ali je činjenica da sretne i zadovoljne osobe puno bolje zrače.

Vitamin D je važan

Neki liječnici vitamin D nazivaju “ultimativnim antistarosnim vitaminom”. To je zato što hrani memoriju (mozak), kožu, srce, kosti i arterije te pomaže u borbi protiv raka. Uzimanje dovoljno vitamina D dnevno (1000 mg, a 1200 mg nakon 60. godine) može učiniti da se osjećate i gotovo 10 godina mlađe i da se vaše tijelo tako i ponaša.

Vitamin D – znate li koliko je važan

Bliskost

Kontaktirajte obitelj i prijatelje, nazovite ih, pošaljite im e-mail i, kad god možete, posjetite ih. Ostati povezan s dragim osobama može pomoći da se osjećate mlađe.

Kava s prijateljicama – lijek za dušu

Prijatelji, naše srodne duše 

Pripazite na centimetre

Pazeći na opseg struka, ali i na krvni tlak, šećer u krvi i kolesterol, uvelike smanjujete rizik od većine zdravstvenih tegoba, uključujući kardiovaskularne bolesti.

Što manje stresa

Stres se manifestira u raznim oblicima i različitim intenzitetima. Iako postoji i onaj s pozitivnim učincima, loši oblici stresa postarat će vas i iznutra i izvana. Smanjite razinu stresa meditacijom ili nekim posebnim meditativnim tehnikama i pomoći ćete svom tijelu da se osjeća mlađe.

Hashimoto i stres nisu najbolji prijatelji

Stres – otpor sadašnjem trenutku

Hrana kao antistres terapija

Smijeh je lijek

Činite stvari koje vas vesele! Samo naprijed! Pogledajte dobar film i zabavite se s prijateljima koji vas nasmijavaju i uveseljavaju, činite što god vam srce želi i što vam ispunjava dušu. Smijeh može učiniti da se vaše tijelo osjeća do osam godina mlađe.

Neprerađene žitarice

Volite doručkovati ili večerati žitarice? One su hranjive i zdrave, ali savjetujemo vam da se odlučite za neprerađene žitarice bogate vlaknima i hranjivim tvarima koje pomažu u prevenciji bolesti i debljanja. Najmanje pet puta dnevno jedite nešto s cjelovitim žitaricama ako se želite osjećati mlađima.

Integralne žitarice, poznajemo li ih dovoljno?

Što gluten radi štitnoj žlijezdi i kako testirati osjetljivost na gluten?

Uživajte u voću i orašastim plodovima

Voće i orašasti plodovi su ukusni, a njihovom konzumacijom omogućavate svom srcu i umu zdravlje. Četiri do pet porcija voća i šaka oraha dnevno pomladit će vas.

Da, vježbanje pomaže

Ne morate biti maratonac, ali redovitom tjelovježbom možete svoje tijelo pomladiti za devet godina. Neka vam cilj bude 30 minuta fizičke aktivnosti svaki dan.

Samo pozitivno

Pozitivno raspoloženje i stav pomažu da vitalni sustavi vašeg tijela ostanu u ravnoteži i tako čine da se osjećate mlađima.

Ne zaboravite sanjati (i spavati)

Dovoljno sna pomaže vam zadržati energiju i održava vašu tjelesnu težinu u normali. Najmanje šest sati sna noću, ali ne više od devet, pomaže da se osjećate bolje, a samim tim vitalnije i mlađe.

Spavanjem do zdravlja: znate li koliko sna je dovoljno? 

 

Anamarija Kronast

Novinarka i urednica s petnaest godina iskustva u vodećim hrvatskim print i online medijima.

WordPress Ads