Nagrađujemo: FACE YOGA tečaj by Omotouch

Tijekom posljednjih nekoliko desetljeća, face yoga ili yoga za lice postala je iznimno popularna praksa na Zapadu. Drevna istočna disciplina koja se provodi tisućama godina u Indiji i drugim dijelovima južnoazijskih religijskih i duhovnih tradicija, danas je prihvaćena kao samostalna praksa brojnih entuzijasta u prirodnom kreiranju ljepote. Doista, yoga za lice postala je uobičajena rutina za mnoge osobe starije od trideset godina. U to se kune i vojvotkinja od Sussexa, tvrdeći u jednom intervjuu za medije kako redovito prakticira vježbe lica. Kao rezultat toga uistinu vidi razliku na svojoj čeljusti i jagodicama, te svježem i mladolikom izgledu.

Yoga je sanskrtska riječ za sjedinjenje, a yoga lica spoj je brojnih različitih tehnika za postizanje holističke dobrobiti. 

Različite tehnike za postizanje holističke dobrobiti

Yoga za lice praksa je različitih vježbi koje se usredotočuju na mišiće lica kako bi se stvorilo čvršće lice koje izgleda isklesanije, s manje bora i opuštene kože te definiranijom linijom čeljusti. Naziv ‘Face Yoga’ možda zvuči pomalo pretenciozno. No, po svojoj prirodi, to je uistinu solidna praksa yoge.

‘Yoga’ je sanskrtska riječ za sjedinjenje, a yoga lica spoj je brojnih različitih tehnika za postizanje holističke dobrobiti. Iako je cilj ove prakse prvenstveno fizičko tijelo (tj. lice), ona također ima snažan fokus na dobrobit unutarnjeg JA. Koncentrira se na vježbe lica, ali koristi i kontrolu daha, kao i specifične položaje tijela nalik yogi koji pogoduju općoj dobrobiti i mogu izgraditi samopouzdanje, kao i osjećaj sebe koji mnogi gube kad počnu stariti. Stoga, kao i sve prave prakse yoge, cilj yoge lica je i samospoznaja.

Prirodna i sigurna tehnika

Jedna od glavnih prednosti prakticiranja yoge za lice je to da za njeno ozvođenje nisu potrebni posebni alati ili oprema. A vježbe koje usvojite uz učitelja yoge mogu se izvoditi bilo gdje- dok radite, vozite se na posao ili sjedite i gledate TV! Yoga za lice ne zahtijeva nikakve filere za lice ili druge otrovne kemikalije. Prirodna je, sigurna i relativno jednostavna za prakticiranje nakon što naučite razne tehnike. Za razliku od botoksa ili drugih estetskih operacija, nema rizika za živce lica.

Studija koju su proveli istraživači sa Sveučilišta Northwestern u Illinoisu, SAD, i objavljena u JAMA Dermatology, pokazala je da su provodeći 30 minuta dnevno i vježbajući određene mišiće lica, sudionici studije uspjeli zategnuti lice, ojačati i podići mišiće. Lica su im postala oblikovana kao u puno mlađoj dobi.

Principi vježbanja isti su kao i kod treninga snage. Pomičete svoje tijelo na specifičan način kako biste izgradili mišiće. Isto je i s mišićima lica koje pomičete na specifičan način kako biste npr. napunili obraze i definirali labavo područje lica i aktivirali neaktivne mišiće. Međutim, istina je da yoga za lice, kao i druge prakse yoge, nudi širok spektar prednosti osim samo fizičkog izgleda.

Prednosti face yoge

Brojne su prednosti koje se javljaju kroz redovitu yogu lica:

bolja cirkulacija (dovod kisika, zdraviji izgled i poticanje stvaranja kolagena)
manje izražene bore (čela, područja oko očiju, usta, vrata, nazolabijalnih bora)
formiranje oblika lica (definirana čeljust, podignutiji kapci, jagodice, podbradak se topi, oči se otvaraju, usnice postaju punije)
reducira naotečenost lica i “vrećica” ispod očiju, ublažava spuštene kapke
čvršća i blistava koža
osjećaj relaksacije, ugode i smirenosti
manje glavobolja
bolja kontrola mišića lica
veća simetrija lica
smanjenje podočnjaka i vrećica ispod očiju
manje naprezanja vrata i bolova u leđima
bolja kontrola mišića koji se koriste za govor i druge pokrete lica
smanjena natečenost lica
povećano samopouzdanje (uslijed dobrog izgleda)

Iako su vježbe relativno jednostavne, može potrajati neko vrijeme da se sve pravilno usvoji i nepravilnosti u potpunosti isprave. Preporuka je raditi vježbe 20 do 30 minuta barem 5 puta tjedno u periodu od 6 mjeseci. Svako lice je individualno i kod nekoga će se taj intenzitet vježbanja trebati produžiti. Neke osobe moći će održavati zategnutost i pomlađenost kraćim vježbama i tek povremenim dužim seansama dvaput tjedno.

Postoje i vježbe koje su malo složenije od drugih. Osim toga, često moramo osvijestiti kako smo u određenim situacijama koristili mišiće lica. Na primjer, mrštenje čela dok nešto radimo ili reagiramo na emociju. Usto, prisutna je velika napetost na licu i  tijelu usred stresa, preopterećenosti ili lošeg držanja. To samo po sebi može utjecati na to kako izgledamo u određenoj dobi. Učenje opuštanja te napetosti nije lagana jer može značiti promjenu izraza koje smo nesvjesno koristili godinama. No, rezultati znaju biti fascinantni i pokrenuti vas kompletno u svakom drugom smislu holističke ljepote i zdravlja.

Moja Omotouch praksa

Praksa koju provodim na mjesečnoj bazi zasniva se na grupnim online vježbama putem ZOOM aplikacije, ponedjeljkom i četvrtkom od 20:30 do 21:00. Svaka seansa se snima i šalje, tako da polaznici mogu u međuvremenu vježbati i sami ili ako ne stignu prisustvovati uživo. Osim samih vježbi lica koje se moraju izvoditi određenom kronologijom i na pravilan način, učimo i kako opustiti pojedine zone tijela koje negativno utiču na naš izraz i stanje lica, kao i različite tehnike samomasažaza opuštanje, ali i face lifting. Jednom mjesečno prakticiramo neku od drugih praksi, poput gua sha tehnike ili učimo kako vježbati bez upliva ruku, što je naročito praktično u vožnji. Ili se, pak, učimo opuštati uz akupresurne točke i sl. Bitan je kontinuitet, ali i posvećenost sebi uz višestruke benefite.”, kaže Violeta Beljić Kušić, pokretačica branda Omotouch.

Za dodatne informacije ili upis na face yogu by Omotouch pošaljite e-mail na . Budite samosvjesni i sretni jer činite nešto dobro za sebe!

Omotouch i portal Štitnjača.hr poklanjaju tri jednomjesečna FACE YOGA online tečaja!

Odgovorite na pitanje i pričekajte 31.12.2021. kada ćemo objaviti ime sretne dobitnice (bira se putem https://www.randomizer.org/) Sretno!

Napomena: nagradna igra traje do 31.12.2021., a ime dobitnika bit će objavljeno 01.01.2022.

  • MM slash DD slash YYYY
  • FACE YOGA
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

DOBITNICE: ANDRIJANA TUDOR, ALMA HEMERICH I SNJEŽANA DRUSANY

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads