Acai bowl – zdjela zdravlja

Acai bowl jede se sa žlicom, a poslužuje u zdjeli, posutoj raznim sastojcima – od zobenih pahuljica, svježeg ili suhog voća, sjemenki, orašastih plodova do jednog tajnog sastojka. Acai bobica! U svijetu zdrave prehrane trendovi se stalno mijenjaju, a već neko vrijeme među najpopularnijim je idejama za zdravi doručak upravo tzv. Acai bowl odnosno u doslovnom prijevodu – acai zdjela. Riječ je o jednoj vrsti izmiksanog smoothieja koji daje kremastu teksturu te doručak čini nutritivno bogatim i hranjivim.

Dodavanjem acai praha u zdravu hranu koju konzumirate poboljašat ćete cjelokupno zdravlje, ubrzati metabolizam i dobiti više energije.


Zdjela prepuna zdravlja

Acai je superfood namirnica ljubičaste boje prepuna antioksidansa. Pospješuje mršavljenje, a usporava proces starenja. Dodavanje ove namirnice regularnim smoothie-ima koje pripremate nešto je najbolje što možete učiniti za svoje zdravlje! Prepun antioksidansa, vitamina E, kalcija, magnezija, željeza, vlakana i proteina, prah se kod nas može nabaviti u sušenom obliku. Koristi se već godinama, uglavnom u smoothiejima, desertima, raw kuglicama, ali sada je zavladao i u “zdjelama”.

Dodavanjem acai praha u zdravu hranu koju konzumirate poboljašat ćete cjelokupno zdravlje, ubrzati metabolizam i dobiti više energije.

Acai bowl u stvari je vrlo sličan smoothieju, ali puno gušći, poput pudinga. Jede se sa žlicom, a poslužuje  u zdjeli posut raznim sastojcima po želji, poput zobenih pahuljica, svježeg ili suhog voća, sjemenki, orašastih plodova…


Acai bowl – recept i priprema

Osim super namirnica, za pripremu vam trebaju samo zdjela i blender!

Sastojci: 

Priprema:

Sve sastojke dobro izblendajte.

Zdjelu dekorirajte/obogatite po želji – s malo banana narezanih na kolutiće, sušenim voćem, orašidima i kokosom u prahu.

Poslužite i uživajte!

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads