Ambijent za pravi osjećaj odmora

Uživanje u hladovini uz dobru knjigu i osvježavajuća pića idealan je scenarij za godišnji odmor. Ambijent koji pruža pravi osjećaj odmora neodoljivo podsjeća na nekonvencionalan i slobodan stil sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Ležaljke, prekrivači od prirodnih materijala u prirodnim tonovima smeđe, terakote, bež, nježne bijele i umirujuće zelene, samo su neki od detalja velikog hita u uređenju interijera ove sezone.

Ovaj trend savršeno pristaje ljetu i dugim vrućim danima, koji zahtijevaju prozračnost i svježinu. A u njega se najbolje uklapaju komadi namještaja i dekorativni detalji od rafije i ratana. Pletene stolice, ležaljke i taburei,  ormari i ladice, izuzetno su popularni ovoga ljeta. Interijeri obogaćeni ovim detaljima pružaju osjećaj opuštenosti i prirodnog sklada.

Rafija i ratan za svaki interijer

Rafija i ratan savršeno pristaju svakom interijeru. Stilski se prilagođavaju industrijskim, ali i romantično uređenim prostorima. Nove kolekcije namještaja od ratana uvrstile su u svoju ponudu čak i tepihe od ovog ugodnog materijala, što je posebno praktično jer se uklapaju u bilo koji stil. Neutralnih su boja, pa ih je moguće kombinirati sa svim drugim nijansama i bojama. Volite li eklektičnost ili jednostavnost, moderan stil ili vintage izričaj, ratan je u bilo kojoj varijanti odličan izbor.

Udobnost i šarm na prvom mjestu

Iako se ovakav stil prvenstveno povezuje s umjetnicima, danas je vrlo omiljen svima. Udobnost i šarm kojim zrače detalji od pletenog namještaja rafije i ratana ranije je bio nezaobilazan u uređenju balkona i terasa. No, ove sezone nalazimo ga u dnevnim boravcima, spavaćim sobama, pa čak i u kuhinjama i blagovaonicama. Košare i kutije od ratana ukras su svake kupaonice. Praktične su za odlaganje stvari, a pritom i vrlo dekorativne. Od ratana i rafije pletu se i teglice za kućne biljke.

Igra svjetla i sjene

Pleteni lusteri od ovih prirodnih materijala na poseban način osvjetljavaju prostor. Igra svjetla i sjene koju pritom proizvode, stvaraju poseban ugođaj za ljetne noći. Također, pleteni ukrasi prostor će dodatno osvježiti, a posebno se dobro slažu s čistim površinama bijelih zidova.

Stoga, nije nimalo teško omiljeni interijer pretvoriti u opuštajuću oazu, uz samo nekoliko detalja od rafije i ratana. Tek jedna fotelja za maleni bijeg iz stvarnosti može učiniti prostor još posebnijim. Baš zbog toga toliko volimo rafiju i ratan. Uz njih se tako jednostavno lansirati na tropsku plažu, barem u mislima.

Foto: Instagram

Garnitura za sjedenje duša je svakog dnevnog boravka

Tepisi od prave kože – najnoviji trend u uređenju interijera 

Veliki hit: keramičke pločice koje imitiraju drvo 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads