Garnitura za sjedenje duša je svakog dnevnog boravka

Garnitura za sjedenje oduvijek je imala kultni status u našim domovima. Sofe, kutne garniture, dvosjedi, trosjedi i fotelje, samim svojim dolaskom u prostor postajale su glavne zvijezde dnevnog boravka i prema njima uređivao se i ostatak prostorije. I, naravno, birao tepih. Jednostavne za održavanje, elegantne i dopadljive, uvijek su davale dodatnu vrijednost investiciji i opravdavale odluku o kupnji. Tako je i danas. Modernijih su linija i smjelijih boja, ali i nadalje neizostavan komad namještaja prilikom uređivanja dnevnog boravka.

Široka paleta boja u kojima se izrađuju, optimalno će se uklopiti u interijer kakav ste zamislili i naglasiti boju zidova, ukoliko ste se odlučili za zidove u boji. Omiljene su i dalje one klasične, crne, bijele i smeđe, ali uspijete li prelomiti u sebi odluku za nekom od boja svoje nove garniture, nećete pogriješiti. Dapače, naglasit ćete originalnost i karakter – i svoj i svog osvježenog dnevnog boravka.

Opremate li, pak, svoj prvi stan i posebno ste pažljivi u odabiru namještaja, s kvalitetnom garniturom za sjedenje ne možete pogriješiti. Donijet ćete dobru odluku i biti mirni dugi niz godina, bez potrebe za zamjenom. Jer, garniture na kojima sjedimo izuzetno su važan dio svakog doma i svakog dnevnog boravka. Ne samo kako bismo bili zadovoljni ambijentom i ponosni kad nam dođu gosti, već stoga što su to komadi namještaja koje najčešće koristimo i u kontinuiranoj su dnevnom upotrebi duži niz sati. Zato moraju biti i udobne i čvrste, otporne i jednostavne za održavanje.

Simpo, namještaj s dušom ponovno u Zagrebu

Mnoge će razveseliti vijest da se u Zagrebu ponovno može kupiti namještaj Simpo. Omiljen zbog svojih modernih linija, ali klasične i dugovječne izvedbe, dugo godina slovio je za prvi odabir kad su garniture za sjedenje u pitanju. Odličan omjer cijene i kvalitete put je kojim je Simpo postavljao svoju poslovnu filozofiju, od samog starta i početka proizvodnje ovog kvalitetnog namještaja, davne 1963. godine, pa sve do danas. Kroz godine Simpo se mijenjao i prilagođavao tržištu i trendovima, no ono što je ostalo nepromijenjeno je pažnja s kojom pristupa izradi svakog komada namještaja. I zato je danas regionalni lider u proizvodnji namještaja.

Simpa je imati Simpo!

Salon GARNITURA u zagrebačkoj Dubravi osim garnitura za sjedenje, u svojoj ponudi ima i ostali SIMPO asortiman: zidne sisteme, blagovaonski pogram, komadni namještaj, predsoblja, spavaće sobe, dječje sobe i madrace Simposan.

Adresa salona GARNITURA:
Avenija Dubrava 159, 10040 Zagreb
Tel. 01/6604-680, 098/353-354, 099/448-0125

Održavanje kožne garniture za sjedenje

Odlučite li se za kožnu garnituru, dobro je znati kako je održavati. U svakom slučaju, što je koža od koje je garnitura izrađena kvalitetnija, to će biti otpornija na vanjske utjecaje  kao što su vlaga, rastezanje, gužvanje i habanje. Stoga, dobro pročitajte upute proizvođača namještaja o održavanju. Evo nekoliko korisnih savjeta koje je dobro znati…

Kožne garniture bolje je čistiti specijalnim sredstvima nego vodom

Postupak: bogatom pjenom kružnim pokretima mekanom krpom lagano prebrišete zaprljana mjesta. Pjena će otopiti prljavštinu s kože, a preostalu pjenu i prljavštinu obrišite suhom, upijajućom krpom. Ako se radi o jačim zaprljanjima budite oprezni; trljanjem grubljim spužvicama moglo bi doći do skidanja gornjeg sloja kože, stoga provjerite postojanost kože na manje vidljivom mjestu. Ovako čistite kožu glatke površine, ali ne i kožu koja ima dlačice i brušenu površinu, poput velura i nubuka.

Preskočite vlažne maramice za čišćenje kože

Razlog: vlažne maramice za čišćenje kože i laneno ulje, no njihova učinkovitost je upitna , a kožu mogu učiniti samo jače sjajnom i skliskom.

Ne koristite sapun niti sredstva za čišćenje na bazi amonijaka

Razlog: jaka sredstva poput amonijaka mogu izblijedjeti kožu, a sapun ubrzava pucanje kože.

Kožne garniture redovito čistitite suhom krpom

Sjaj svoje garniture možete održavati laganim tjednim čišćenjem i usisavanjem. No, ako se nešto prosulo po garnituri, ne čekajte s čišćenjem, već očistite odmah.

Ne pretjerujte u korištenju omekšivača za kožu

Neki vjeruju da će pretjeranim količinama omekšivača postići trajni sjaj svoje kožne garniture. Ali, omekšivač nije potrebno koristiti češće od 1 do 2 puta godišnje.

Zaštitita kože

Oštećenu kožu teško je popraviti, zato je potrebno kožne predmete zaštititi od pucanja, prljanja, nakupljanja prašine i masnoća. Za to je najbolje koristiti originalne zaštitne kreme za kožu, ali ako je nemate, možete u kožu suhom krpom utrljati običnu kremu za ruke ili tijelo.

Kožne garniture postavite dalje od izvora topline.
Koža se ne smije izlagati direktnom suncu ili preblizu kamina ili drugog izvora grijanja.

Više pažnje posvetite mjestima na kojima se najviše sjedi.
Najbolje pozicije za npr. gledanje televizije izložene su pojačanom trošenju. Ako je moguće, bilo bi dobro mijenjati pozicije pojačanog sjedenja ili da ta mjesta budu upotpunjena dobro ispunjenim jastucima.

Tepisi od prave kože – najnoviji trend u uređenju interijera

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads