Bezglutenska čoko torta

Zasigurno svi imamo nekoliko recepata za odlične čokoladne torte, no danas su na cijeni oni bezglutenski recepti. Pa još ako se u izvedbi šećer zamijeni nekom od zdravih alternativa, moći ćemo u ovoj omiljenoj slastici uživati bez ikakvog problema. Kako za zdravlje, tako i za liniju. U ovu današnju tortu koju predlažemo, kao zamjenu za klasično brašno možete staviti bilo koje bezglutensko, rezultat će biti podjednako dobar. Izvrstan, dapače. I jako čokoladan, baš kako volimo. Uživajte u slasnom okusu…i ne pretjerujte ako možete.

Bezglutenske vrste brašna


Bezglutenska čoko torta

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 80 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 100 ml mlijeka
  • 115 g bezglutenskig brašna 
  • 100 g mljevenog rogača
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 80 g čokolade sa 70 % kakaa
  • 2 jabuke (500 g)
  • 1 prašak za pecivo
  • 400 g čokoladnog namaza
  • 150 g svježih borovnica


Priprema:

U zdjelu stavite žumanjke i šećer, pa pomoću el. miješalice pjenasto izmiješajte.
Lagano dolijevajte ulje, zatim mlijeko. Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakao, rogač i miješajte dok se smjesa dobro ne poveže.

Bjelanjke stucite u čvrst snijeg i lagano kuhačom umiješajte u smjesu.

Dodajte na manje komade grubo narezanu čokoladu, naribane oguljene jabuke i lagano promiješajte.

Smjesu ulijte u namašćen kalup za torte (Ø 22 cm) i pecite 25-30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Kad je torta pečena, izvadite je iz pećnice i pustite da se malo ohladi.

Ohlađen kolač obilno premažite čokoladnim namazom i pospite svježim borovnicama.

Savjet: Umjesto tamnim, tortu možete premazati i bijelim čokoladnim namazom.
*

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads