Muškarci na koje baš uvijek padamo

Možda je to utjecaj filmova, pop kulture ili tko zna čega, ali zločesti dečki oduvijek su bili veća fora od dobrica! I, ok, znamo da je danas geek new sexy, ali ipak su nam ti zločesti muškarci još uvijek neodoljivi. A za to, kažu stručnjaci, postoje i objašnjenja.

Znamo da nije “po volji obitelji”, ali nam je naprosto neodoljiv.

Naime, psiholozi se slažu da ljudsko ponašanje sadrži tri glavna ”zla” – narcisoidnost (opsesija samim sobom), impulzivnost (sklonost nepromišljenom i rizičnom ponašanju) i makijavelizam (sklonost iskorištavanju i manipulaciji).

Zločesti dečki

Zločesti dečki najčešće posjeduju sve tri karakterne crte. To njihovo ponašanje je dobrim dijelom genetski predodređeno i teško se može promijeniti. Za ostatak je odgovoran odgoj i utjecaj okoline. I kada se to sve zbroji, dobivamo dečka za kojeg znamo da nije “po volji obitelji”, ali nam je naprosto neodoljiv.

Ovi muškarci biraju kratke veze ili seks za jednu noć. A vole se i natjecati s frendovima u broju žena koje su osvojili. Najčešće će s vama stupiti u kontak poreko društvenih mreža i svojim vas iskustvom tako brzo šarmirati da se nećete ni snaći. Istraživanja pokazuju da dašak zločestoće kod muškaraca doprinosi njihovom seksualnom životu jer žene rijetko odmah osjete kemiju s dobrim, nježnim, dragim muškarcima.

Loši dečki su strastveni, seksi i otvoreno pokazuju ljubomoru.

Evolucijsko-antropološka istraživanja pokazala su da još u pradavnoj povijesti najjači, najuspješniji i hrabri ”lovci”, koji ”donose doma plijen”, imali najviše uspjeha kod suprotnog spola.

Hrabri i spremni na rizik

Ako izdvojimo sklonost riziku od ostalih ”zlih osobina”, dobivamo vrlo poželjnu karakternu crtu koja je dijelom posljedica genetike. Kombinacija hrabrosti i spremnosti na rizik je često privlačna ženama, ali na kraći rok. Za dužu i ozbiljniju vezu žene ipak biraju hrabre i odvažne, ali i altruistički nastrojene muškarce. To znači da su oni spremni davati bez uvjetovanog očekivanja nečega zauzvrat.

Zasigurno niste nikada čuli da žena ne želi vezu s muškarcem jer ima previše samopouzdanja, jer je prestrastven ili uzbudljiv. No, sigurno ste bar nekoliko puta čuli ženu kako govori: ”On je tako dobar. Drag je i tu je uvijek za mene, zove me svaki dan, ali ne želim s njim ništa više od prijateljstva”. Ili ”On je divan, tako je pristojan, obziran, iskren… Ali, jednostavno nema kemije između nas”.

Sirova muškost privlači žene

Loši dečki su strastveni, seksi i otvoreno pokazuju ljubomoru što je ženama prilično uzbudljivo i laskavo, naravno, ako nije pretjerano. Oni žive u trenutku, ne zanima ih previše što drugi misle i slijede instinkt. Nitko ne voli životinjske tipove bez ikakvih granica, ali je sirova muškost jako privlačna ženama. Postoji još jedna fora sa zločestim dečkima. Znate kako ne biste s njima trebali petljati, da ne znate na čemu ste, mama vam je uvijek govorila da se takvih klonite… Mislimo da je dovoljno rečeno.

Kombinacija hrabrosti i spremnosti na rizik  često je privlačna ženama, ali na kraći rok.

Ipak, ako imaju izbora, žene će radije odabrati hrabrog altruista nego oportunista sklonog riziku. Ironija je u tome što ”dobre cure” jedine podnose i toleriraju muškarce čije ponašanje sadrži sva tri ”karakterna zla” s početka teksta. One iza njegove frajerske maske vide slomljenu, slatku dušu i opraštat će takvo ponašanje u nadi da će se njihov odabranik promijeniti. Tako im iznova pružaju šansu da se ponašaju loše. To je djelomično altruistički, djelomično poremećeno, ali definitivno jedna od većih ženskih ovisnosti. Zapravo je to slučaj kod svih žena. Željele to priznati ili ne, sve se nadaju kako su dovoljno posebne da se frajer smiri zbog njih. I dovoljno moćne da ga ”promijene na bolje”.

Dobro razmislite želite li biti nečiji broj 57 ili ćete pažnju preusmjeriti na traženje hrabrog muškarca, altruista koji uistinu voli žene. Ipak, pri biranju partnera nije lako uključiti razum a isključiti srce ili nagon. Uostalom, stara poslovica glasi da se o ukusima ne raspravlja. A tu je i ona da svaki lonac nađe svoj poklopac. Onu sa zabranjenim voćem ne treba ni spominjati.

Muška menopauza ili kad dečkima polude hormoni

Zašto su dobri dečki vječni samci? Kakve muškarce želimo?

Zašto sve više žena bira puno mlađe partnere?

 

 

Anamarija Kronast

Novinarka i urednica s petnaest godina iskustva u vodećim hrvatskim print i online medijima.

WordPress Ads