Svjetski dan glasa

Potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba Ana Stavljenić Rukavina, u ime gradonačelnika Milana Bandića, pozdravila je prisutne na svečanosti obilježavanja Svjetskog dana glasa. Ove se godine održao s ciljem prevencije, edukacije i ranog otkrivanje tumora grla.

Donacija Liona cluba namijenjena je kupnji dijagnostičkog uređaja za rano otkrivanje tumora grla.

Brojni organizatori

Svečanost u Muzeju Mimara organizirali su Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo u suradnji sa Zagrebačkom ligom protiv raka, Croatian Voice Foundation, Lions Clubom Zrinjevac, Muzejom Mimara. Potporu su dali i Hrvatska liga protiv raka, Hrvatska zajednica laringektomiranih, Hrvatski liječnički zbor podružnica Zagreb, Klinika za tumore KBC Sestre Milosrdnice, Klinička bolnica Merkur, Poliklinika za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG te Hrvatsko društvo dramskih umjetnika.
 
U okviru obilježavanja Svjetskog dana glasa, 17. i 18. travnja organizirani su i besplatni pregledi za građane koji su promukli dulje od četiri tjedna, a da pritom nisu prehlađeni. Besplatni pregledi provode se u četiri zdravstvene ustanove. Klinici za tumore KBC Sestre Milosrdnice, KB Merkur, Centru za ekspertnu medicinu, poliklinici SUVAG te na Akademiji dramske umjetnosti za studente Akademije.

Također, održan je i znanstveno-umjetnički i humanitarni program. U okviru njega bila je izvršena i predaja donacija sakupljenih sredstava Lions Cluba Zrinjevac predstavniku Odjela za otorinolaringologiju Kliničke bolnice Merkur. Donacija je namijenjena kupnji dijagnostičkog uređaja za rano otkrivanje tumora grla.

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads