Znate li koji vam je podznak i kako utječe na vas?

Većina nas zna horoskopski znak u kojemu smo rođeni, no mnogi ne znaju kako izračunati podznak, zbog čega nam je on važan i što zapravo znači. A astrolozima je itekako važan jer jako puno govori o nama. Doduše, podznak možete izračunati i sami. Računalni programi su dostupni svima koji žele izračunati individualni chart sa svim pozicijama planeta u trenutku rođenja. Naime, tako ćete se najbolje orijentirati i pomoću astrologije lakše shvaćati neke stvari i određivati se prema njima. Svaki chart se vizualno razlikuje jer ga određuje datum, vrijeme i mjesto rođenja. Dakle, bez tih se podataka ne može izračunati niti podznak.

Podznak govori kakvom energijom zračimo.

Što je podznak?

Zodijački znak koji se pojavljuje na istočnom horizontu u trenutku nečijeg rođenja zovemo Ascendent (izlazeći znak) ili PODZNAK.

Taj stupanj ekliptike koincidira s prvim udisajem zraka (plač djeteta) i označava prvi korak u procesu nečijeg postojanja (života). Kvalitete i osobine podznaka odražavaju tko smo i kako doživljavamo život.

Obzirom da podznak odgovara onom prvom ”svijetlu” i prvom udisaju, prvom dodiru sa životom, on se ugrađuje duboko u psihu kao vrsta naše podsvijesne impresije: ”Tako, dakle, izgleda život”. Shodno toj prvoj impresiji života, tako se kasnije i ponašamo. Tako vidimo život oko sebe. Takva nam je ”boja naočala” kroz koje ga gledamo.

Primjerice: ako vam je podznak Strijelac, život ćete doživljavati kao niz uzbudljivih mogućnosti i odabira koji nas mame da ih istražujemo i da se razvijamo. Kada je podznak u Jarcu, osoba gleda svijet sa sumnjom, oprezom i strahom. Dok će, npr. osoba s podznakom u Strijelcu na pruženu priliku reagirati: ”Odlično. Kada počinjem?”. Na istu priliku osoba s podznakom u Jarcu reagirat će: ” Moram li? Znam da bih trebao. Jesam li dovoljno dobar za to? Oh, kakva odgovornost!”.

Podznak govori kakvom energijom zračimo. Obzirom da podznak utječe na to kako se susrećemo sa životom, on utječe i na naš fizički izgled, kao i na naš govor tijela. Tome u prilog govori činjenica da ako se znak i podznak jednog od roditelja i djeteta podudaraju tada dijete fizički nalikuje na tog roditelja.

Podznak određuje kako gledamo na stvari

Značenje slike s 12 podznaka

– ako se dvanaest osoba poslaže u krug oko jednog predmeta /objekta svaka od njih će drugačije opisati taj predmet. Opisat će ga iz svog kuta gledanja.

Podznak je fasada koju imamo prema vanjskom svijetu. On je maska iza koje se netko skriva. On je psihološko oruđe koje nas štiti i daje nam sigurnost.

Glumačkim riječnikom rečeno: podznak je maska koju automatski navučemo na lice kada smo uplašeni ili u neizvjesnosti.

Prve reakcije u neizvjesnosti razlikuju se od podznaka do podznaka

Podznak Ovan zauzima ”ljutiti/agresivni” stav ili antagonistički stav, kada je na borbenoj liniji.

Podznak Bik postaje užasno tvrdoglav ili pretjerano šarmantan, skrivajući potpuno drugačije osjećaje.

Podznak Blizanci priča puno ”gluposti” kada je nesiguran. Verbalnim oruđem skriva osjećajnost.

Podznak Rak skriva se iza emocija, pričajući previše, reagirajući pretjerano povrijeđeno. Iza te maske može se skrivati velika snaga ili analitičnost.

Podznak Lav je prirodno dramatičan i prilično dramatizira kada je nesiguran.

Podznak Djevica postavlja niz pitanja, zna biti kritičan ili preanalitičan kada je nesiguran. Iza prevelike objektivnosti skriva se osjećajnost i simpatičnost.

Podznak Vaga pokazuje previše šarma i ”slatkoće” jer je u djetinjstvu naučio da mora biti dobar. Iza tih lijepih manira skriva se ljutnja i pasivna agresija.

Podznak Škorpion reagira intenzivno, snažno, silovito. Možda skriva osjećaje ili smisao za humor, kad god nije siguran.

Podznak Strijelac je uvijek vedar i nasmijan, iako je u teškoćama. Stav ”sve će biti dobro” često skriva veliku snagu ili veliku tugu.

Podznak Jarac pokazuje stidljivost ili hladnoću/tvrdoću iza koje se skriva nesigurnost i pritisak odgovornosti.

Podznak Vodenjak se buni, pokazuje da je ”drugačiji” kada je nesiguran.

Podznak Ribe pokazuje odsutnost duha, šutnju i izbjegava konfrontaciju. Teško podnosi bol i ružne stvari. Iza fasade krije se duboka snaga i vizionarstvo.

Kada razumijemo svoj podznak, razumijemo kako se predstavljamo drugima i kako nas oni doživljavaju.

Ako smo svjesni da metode koje koristimo dolaze u konflikt s našim unutarnjim željama i potrebama, tada smo napravili veliki korak u sintezi vanjske osobnosti i unutarnjeg JA. Ta nova energija čisti je dobitak za svakog od nas. Ona pojačava naše sposobnosti da uravnotežimo energiju i snagu i budemo uspješniji i sretniji u životu.

ASCEDENT U ZNAKOVIMA ZODIJAKA            

Ovan u podznaku

Ako ste rođeni s podznakom u Ovnu, tada je vaše rođenje bilo obilježeno ljutnjom ili frustracijom. Možda je proces rađanja bio borba za izlazak na svijet ili su vas vani dočekali uvjeti koji nisu bili baš harmonični. Zato ste tada ”odlučili” da ćete se boriti, poduzimati inicijativu i istraživati. Kada god se osjećate nesigurno, vi se odlučujete boriti. Uglavnom se povodite za izrekom ”napad je najbolja obrana”, ali najbolji lijek za vas je izreka ”vodite ljubav, a ne rat”. Možda ste u bivšem životu bili uniformirana osoba ili je to bio netko od vaših predaka.

Dijete

Dijete s podznakom u Ovnu je teško disciplinirati i ono ne voli zabrane, riječi ”ne” i ”ne smiješ, nemoj”. Mogu se urazumiti samo ako im apelirate na pravdu i pravednost. Smireno, hladno i koristeći isključivo činjenice s njima se može postići puno.

Ako mu je zabranjeno pokazati što osjeća i misli tada reagira dramatično ili se razboli.

Želja za pobjeđivanjem, želja da u svemu budu prvi i velike ambicije, tjeraju ih u akciju u kojoj znaju biti bezobzirni. Čak i ako se radi o braći i sestrama , ne biraju sredstva kako bi se zadobili pažnju roditelja. Lako se prilagođavaju okolini i okolnostima i sve probleme pojednostavljuju. Osjetljiva im je glava pa dolazi do češćih glavobolja, problema s vidom, ali i bubrezima. Uzrok tim problemima je psihička napetost.

Većina vas koji ste rođeni s podznakom u Ovnu ima puno ljubavnih veza. No, ipak čeznete za samo jednim partnerom i prema njemu ste vrlo pravični. Romantično pokazujete osjećaje prema partneru i želite biti prioritet u životu svog partnera. Fizički ste aktivni i volite pokazati snagu. Iza vaše agresije skriva se potreba za priznanjem.

Volite izazove, nadmetanja i borbu. Naučite li tu energiju kanalizirati u nešto konkretno, rezultat je odličan, a izbjegava se destrukcija i bol. Seksualnost vam je naglašena i mora biti zadovoljena. Sportske i fizičke aktivnosti smiruju tenziju i agresiju. Baš poput vrištanja, pjevanja, plesanja, vožnje motora ili automobila. Naglim reakcijama u stvari ne želite nikome namjerno nauditi. Fizička konstitucija vam je snažna, a pokreti impulsivni ili grubi. Nedostaje vam tolerancije za životne restrikcije i ograničenja.

Potreba za akcijom javlja se kao sredstvo preživljavanja.

Poznate osobe s podznakom u Ovnu: Alexander Bell, Paul Newman, Barbara Streissand, Johnny Cash, Alexander Veliki.

Bik u podznaku

Za vas život mora imati sporost i stabilnost. Vi rođeni s podznakom u Biku ne žurite, već planirate, osmišljavate i sistematično idete prema cilju. Opasnost leži u bojazni da ne postanete prespori, lijeni i ravnodušni prema promjeni. Uglavnom zbog čiste navike i vezanosti za sigurnost koja vam ne pričinjava zadovoljstvo. Morate naučiti kada zadržavati, a kada otpustiti nešto i krenuti u promjenu. Naglašena vam je briga za vlastito tijelo. Ne volite slušati vlastiti instinkt, što nije dobro. U odnosima s partnerom trebate probuditi duboke emocije. Ali, trebate i istražiti uzrok svoje posesivnosti ili destruktivnosti. Partner bi vas trebao trgnuti iz letargije i potaknuti na mijenjanje starih navika.

U fizičkom smislu postoje dva tipa izgleda ovog podznaka: izgled snažnog tijela i njegovan i lijepi izgled, gotovo krhak. Kada se razvije i izrazi vaša agresija, ona je zastrašujuća, čak i za vas. Ugodno ophođenje i druželjubivost skriva jaku tvrdoglavost.

Dijete

Djetetu s podznakom u Biku treba poticati kreativnost (bavljenje glazbom, glumom i slično) kako ne bi bili lijeni ili zapadali u letargiju. Morate ga poticati da komunicira s ljudima različite dobi. Uvijek mu treba doza slobode. Boraviti s njim u društvu je pravo zadovoljstvo i ugoda. Pokazuje ljubav i odanost, ako ga volimo i prema njemu se lijepo ponašamo. Treba mu pružati ljubav i nježnost, ali i disciplinu i dužnosti u kojima će onda uživati. Ako ga prisiljavamo na nešto, postaje tvrdoglav.

Iza vašega ugodnog, diplomatskog ponašanja i finih manira zna se skrivati bijes. Potrebno je provoditi vrijeme u prirodi, u kontaktu sa zemljom koja vam daje osjećaj sigurnosti.

Osoba s podznakom u Biku je dobra sa svima, ali nije ni s kime impresionirana. Ima razvijen ukus za sve što vidi, kuša, dotakne, osjeća.

Stjecanje je riječ kojom možemo bolje opisati osobe rođene s ascendentom u Biku, više nego one rođene u istom znaku. Okružujute se materijalnom imovinom i samo tako možete uživati u životu. (Imati svoj komad zemlje daje osjećaj vlastite vrijednosti). Rutina i materijalna sigurnost jako su vam važni. Tvrdoglavost vam je također izražena. Teško vam je stoga shvatiti da netko drugi ima različite stavove i poglede.. Skloni ste debljini zbog spore probave, zbog sklonosti uživanju u hrani. Možete imati problem sa štitnjačom.

Strastveni ste i zahtjevni kao partneri, a seks vam je vrlo važan u vezi. Osim seksualne privlačnosti i dubokih emocija, težite za partnerom koji će vam biti i dobar prijatelj.

Poznate osobe s podznakom u Biku: George Washington, Martin Luther King, Liza Minnelli, Mia Farow.

Blizanci u podznaku

Osobe s podznakom u Blizancima rođene su radoznali i puni želje za istraživanjem. To vas čini prilagodljivima i komunikativnima. Volite razmjenjivati ideje i informacije, biti u tijeku. Stalno trebate mentalnu igru i stimulaciju jer ne volite kada vam se mozak odmara. Morate koristiti mentalnu energiju konstruktivno jer u protivnom postajete nervozni. Okružujete se ljudima, događajima i zanimljivim situacijama. Osjećate se sigurnima ako imate izbor, barem dvije mogućnosti. Čak i u braku pomišljate na rezervnu varijantu, ali kada ste ozbiljno zaljubljeni, tada je to zauvijek. Sa svima želite dijeliti duhovne interese, radost i moralne pouke.

Kod poteškoća se ne treba puno oslanjati na vas jer se povlačite i rješavate svoje vlastite probleme. Kada se osjećate nesigurno znate se povući u sebe. A kada nekoga želite isključititi iz života, tada kod vas nestaje šarma i topline. Pojavljuje se hladnoća i ljudi se pitaju čime su vas toliko razljutili. Ako se nekome želite vratiti ponovno ćete pokazati šarm, gracioznost i ljubav kojom ćete tu osobu razoružati i osvojiti. Dobar opis za osobu s ovim podznakom je izreka ”daleko od očiju, daleko od srca”, jer se koncentrirate na ono što vam je pri ruci.

Dijete

Djetetu čiji podznak je u Blizancima morate dozvoliti da se izražava slobodno, bez kazne za to što kaže i misli. Morate prema njemu biti iskreni, direktni i sve mu objasniti. U školi će imati problema jedino ako mu je dosadno. Ne podnosi kažnjavanje niti stroge kritike i vrlo je osjetljivo na to. Brzo uči donositi vlastite zaključke, sagledajući obje strane nekog problema.

Kada se odrasla osoba s podznakom u Blizancima nalazi u nesigurnoj situaciji ili pred velikom promjenom, samo priča i brblja. Skačući s jedne teme na drugu ili jednostavno analizirajući nešto bez poante ili zaključka.

Za partnera odabirete osobu koja je optimistična, sretna i ima smisla za humor. Samo ne smije biti dosadna.

Sumnjičavi ste prema svemu što vam se uvjerljivo ne dokaže. Iako, jako vas zanimaju duhovna i okultna strana života. U vezama ste optimisti, tražite i prijateljstvo, zajedničke interese, koji vas intelektualno ispunjuju. Jako volite i cijenite samostalnost i slobodu u vezi. Mrzite sve što je povezano s ljubomorom.

Osjetljive su vam ruke, prsti i ramena, zahtijevaju njegu i odmor. Ne smijete pretjerivati u naprezanju.

Urođena vam je sklonost reumatizmu i astmi koje uzrokuje psihička napetost i nervoza.

Poznate osobe s podznakom u Blizancima: Greta Garbo,Jules Verne, Richard Warner, Audrey Hepburn.

Rak u podznaku

Zbog emocionalne ranjivosti zaštitit ćete se tako tako da ne reagirate ili se pravite hladni. Trebali biste se prepustiti osjećajima i izraziti ih. Poput riječnog ili morskog raka koji izlaze iz vode, istražujete okolinu, a zatim se vratite u vodu. Tako ustvari napravite dva koraka naprijed, a zatim obavezno jedan korak nazad. Vežete se za svoj osjećaj bez obzira je li to radost ili tuga.

Obrazloženja drugih ljudi i njihova racionalizacija uzroka ne pomaže vam. Dapače, mogu vas okrenuti protiv njih. Stalno tražite idealnu majku koju ste na neki način izgubili ili niste nikada imali. (Ovo možete shvatiti u prenesenom smislu). Drugima igrate ulogu majke. Tražite partnera koji vam osigurava sigurnost, snagu i stabilnost. Raspoloženje mijenjate često.

Kada kontrolirate osjećaje tada pokazujete iznimno razumijevanje, pažljivost. Kada ne vladate osjećajima, znate biti iznimno jadni. Skrivate se i djelujete bezosjećajno. Kada ste u negativnim raspoloženjima patite od osjećaja krivnje i zavidite tuđoj sreći. Uspostavite li kontrolu nad svojim navikama i imate samodisciplinu u zdravim navikama, lakše se nosite sa svojim emocijama. Stoga su osobe s podznakom u Raku oralni tipovi. A emocionalni problemi i osjećaj nevoljenosti manifestiraju im se kroz probleme probavnog trakta.

Dijete

Prema djetetu s ovim podznakom ne smijete biti kritični niti vršiti pritisak. Svaku nepravdu ono pamti cijelog života. Često se zbog nedostatka majčine fizičke nježnosti osjeća odbačeno. Noću je aktivno, a danju nadoknađuje spavanje. U nekim slučajevima gornji dio tijela nije u proporciji s ostatkom torza.

Za odrasle osobe rođene s podznakom u Raku brak i partnerstvo predstavljaju sigurnost. Stoga se trudite partneru biti zaštitnik (igrati ulogu mame ili oca). Trebate uz sebe imati osobu koja će vam pojačati osjećaj vlastite vrijednosti.

Odanost i ljubav prema obitelji i bližnjima, najizraženija je vaša osobina. Tu ljubav i nježnost prenosite i na posao, stoga je za vas posao koji zahtjeva brigu za druge. Vrlo ste lojalni poslodavcu.

Vodite brigu o vlastitom zdravlju do prekomjerne zabrinutosti. Lako oboljevate od umišljenih bolesti.

Poznate osobe sa podznakom u Raku: Ava Gardner, Vincent van Gogh, Salvador Dali, L.N. Tolstoj, Franz Schubert.

Lav u podznaku

Rođeni s ovom podznakom traže ljubav, divljenje, aplauz i dojam. Želite biti ”netko” i osjećati se važnima. Ne volite prosječnost. Većina vas od malena očekuje da vas se tretira kao kralja ili kraljicu. Morate naučiti kako trebate zaslužiti status i poštovanje. Ponekad se ne usudite dokazivati samo zbog straha od poraza ili promašaja. Imate puno ljubavi i topline za druge. No, očekujete da za to dobijete nešto zauzvrat.

U fizičkom izgledu dominira vaše snažno i ponosno držanje i stav koji plijeni pozornost. Kada ulazite u prostoriju sigurno nećete ostati nezamijećeni. Prvenstveno po energiji kojom zračite, po stilu, ukusu i kvaliteti odijevanja. Kada nešto odlučite, gotovo vas je nemoguće zaustaviti ili spriječiti. Dramatičnost vam je izražena u svemu i nije uvijek svjesno istaknuta. Ako vas netko uvrijedi, moći će vidjeti tamni oblak na vašem licu. Možda toj osobi nećete ništa reći, ali ćete sigurno nestati i u svojoj privatnosti liječiti ranjeno srce. Oporavit ćete se sami, na svoj način. Zatim ćete ignorirati postojanje osobe koja vas je povrijedila. Volite luksuz i udobnost za sebe, ali i za one s kojima živite i koje volite.

Dijete

Dijete s podznakom Lava lider je među djecom. Treba mu davati komplimente i ohrabriti taj smisao za organizaciju i efikasnost. Samo tako će se razviti u pozitvnu osobu sposobnu za velike razultate. U protivnom će na sebe privlačiti pozornost na sve načine, pa i one negativne. Smisao za dramatičnost dobra je osnova u zanimanjima koja imaju potvrdu publike. Idealni su: gluma, sport, pisanje, direktorske pozicije.

Odrasla osba s podznakom u Lavu u braku i u partnerstvu traži puno slobode. Partner mora biti netko avangardan, spontan i human. No, prije svega, mora biti osoba kojom ćete se ponositi.

Uvjerenost da sve znate i možete najbolje, biste trebali naučiti savladati. Osnovna motivacija za posao vam je uspjeh i postizanje visokog životnog standarda. Baš kao i dokazivanje partneru. To je izvanredan poticaj, ali ne date li oduška svojoj kreativnosti, nećete dugo biti sretni.

Tragate za idealnim partnerom i to mora biti jaka osoba s vlastitom individualnošću. Mora imati talente drugačije od vaših kako ne bi došlo do zasićenja u vezi. Ponosni ste na partnerov uspjeh.

Skloni ste problemima s leđima i zatiljkom, pogotovo kod napetosti i unutarnje nesigurnosti. Stoga vam se u slučaju neobjašnjivih bolova u leđima preporučuje savjetovanje s psihologom.

Poznate osobe sa podznakom u lavu: Marilyn Monroe, Tom Jones, Muhamed Ali, Ernest Hemingway.

Djevica u podznaku

Osobe koje imaju podznak u Djevici svjesne su da prije svega žele biti korisne, produktivne. Doduše, morate znati eliminirati sve ono što je za vas loše. Sve što na vas djeluje negativno i crpi vašu energiju. Blizina negativnih ljudi i emocija djelovat će poput loše hrane na vašu psihu i tijelo. Uglavnom ste prema ljudima suosjećajni i prihvaćate ih takve kakvi jesu. Čak se za njih žrtvujete.

Tijelo vam je vitko i savitljivo i do kraja života ćete izgledati mlađi nego što jeste. Intelekt vam je praktičan i istraživački. Majstori ste za detalje i objektivne analize. Volite imati red oko sebe, pisati liste prioriteta. Volite imati sve što vam treba pri ruci, sortirati mailove i poštu. Volite kataloge, periodično čišćenje garderobe. Sasvim sigurno ste kao dijete mogli uživati u nekoj sitnici dugo vremena i stvarate svoj pogled na svijet kroz neki detalj. Vidite makrokozmos kroz mikrokozmos. Lako i brzo shvatite bit bilo kojeg problema. Trebate se paziti perfekcionizma, prevelikog fokusiranja na detalje i opsjednutosti analizama i kritiziranjem.

Dijete

Ako je vaše dijete rođeno s podznakom u Djevici, dozvolite mu da svoje ideje slobodno izražava. Dozvolite mu da jasno komunicira i kaže ono što misli. Razgovarajte s djetetom i uvažavajte njegove misli, ideje, primjedbe. Na taj način će stvarati sliku svijeta i razviti veliku moć razuma i intelekta. U protivnom će se dijete razviti u nesigurnu, sumnjičavu i kritičnu osobu s negativnim stavom o ljudima oko sebe.

Partner vam mora pružati zadovoljstvo komunikacije. Iako može imati sasvim drugačiji pogled na život. Odabrani partner je idealan i tada to traje do kraja života. Ili je pak pogrešna osoba od koje puno očekuje, a koja ne ispuni očekivanja. U slučaju razočarenja jako se teško oporavljate jer gubite povjerenje u vlastitu procjenu.

Analitičnost i komunikativnost odličan su spoj mogućnosti koje trebate pravilno iskoristiti. Samokritični ste i u tome pretjerujete. Samopovjerenje trebate izgrađivati cijeli život. Potrebno vam je više samohvale!

Pozitivan utjecaj roditelja u djetinjstvu velika su pomoć. Nježni ste i puni ljubavi prema partneru. Izbjegavajte svađe i sukobe. Kod nervoza imate poteškoća s crijevima i glavobolje.

Poznate osobe sa podznakom u djevici: Howard Huges, Aristotle Onassis, W.A. Mozart, Coco Chanel, Sophia Loren.

Vaga u podznaku

Ako je vaš podznak u Vagi tada nastojite svaku situaciju i svaku akciju odmjeriti. Nastojite je učiniti objektivnom i pravednom. Uzeti u obzir što drugi misle. Najradije biste da drugi odluče umjesto vas. Puno puta ste odabrali ono što ste mislili da je istinito i pravedno. No, je li sve uvijek ispalo lijepo kako ste željeli? Morate učiti i naučiti odabrati, odlučiti se i za svoje odluke snositi posljedice. Uvijek ste u unutarnjem sukobu između ”srca” i ”mozga”, intuicije i logike. Onoga što vi želite i onoga što drugi žele. Kao da ste cijeli život u potrazi za idealnim: partnerom, životom, odnosima.

Sklonosti se kreću od umjetnosti do apstraktne politike ili matematike (geometrije/simetrije). Istovremeno ste kritični kada nešto ne ispadne kako ste zamišljali i očekivali. Kada je netko prema vama zahtjevan, naporan i nepravedan, trgnut ćete se i zahtijevati da vas se tretira pravedno. U fizičkom izgledu nastojite postići sklad i njegovanost. Uvijek ste ukusno odjeveni. Treba vam društvo, ali prije svega osoba koju volite i s kojom dijelite sve. Niste rođeni za samca. Rijetko kada ćete prekinuti vezu ili brak prije nego imate nekog drugog.

Dijete

Dijete s podznakom u Vagi se osjeća sigurno samo ako je tiho, dobro i savršeno.Ima potrebu balansirati između članova obitelji i održavati mir, razvijajući tako vlastitu diplomatičnost. Osjeća se krivim kada odnosi između članova obitelji nisu dobri. Zato kasnije u životu traži najlakši put izlaza iz problema i neugodne situacije, koristeći pritom šarm i ljepotu. Važno je kakvi su bili odnosi između roditelja.

Podznak Vage privlači partnere energične, seksi, inovativne i agresivne. Problem nastaje ako su preagresivni i tada to usmjeravaju prema vama.

Težite za stabilnom i skladnom (idealnom) vezom pa se događa da u tom traganju mijenjate partnere. Sa svakim od njih započinjete vezu punu nade i obećanja. No, veze završavate razočarenjem. Zaljubljivost proizlazi iz vaše seksualne potrebe, ali i iz sklonosti tjelesnoj ljepoti i užicima.

Vlastite greške radije ignorirate nego što ih priznajete. Potrebna vam je iskrena kritika prijatelja i samoanaliza.

Ugodni ste i šarmantni u ophođenju, produhovljeni ste i često religiozni (ovisno o Neptunovom utjecaju). Skloni ste upalama i infekcijama bubrega i mokraćnih puteva.

Poznate osobe s podznakom u Vagi: Winston Churchil, Frank Sinatra, Elizabeth Taylor, J.F. Kennedy, Issac Newton, fizičar, Alain Delon.

Škorpion u podznaku

Intenzivna ste osoba koja zrači i utječe na ljude oko sebe i koja se uvijek iznova digne. Poput ptice Feniksa, iz pepela. Imate li podznak u Škorpionu, ljudi govore da imate ”rentgenski” pogled te da im je teško gledati u vaše oči. Svaku osobu ili problem odmah ”dijagnosticirate” i uvijek slijedite tu prvu ”dijagnozu” tj. predosjećaj. Drugu osobu odmah prihvatite ili je nikada ne prihvatite.

Drugi vas najčešće neopravdano procijene kao zločestu, preseksualnu i osvetoljubivu osobu. Iako, morate priznati da povremeno imate tih destruktivnih tendencija. Kao što se volite sukobiti sa zlom, tamnom stranom života, tako vam se preporučuje da se suočavate s vlastitom tamnom stranom. I da se borite protiv nje na svjesnoj razini. Vlastitu strast, ljutnju i bijes možete iskazati kroz umjetnost, sport i posao kojim se bavite. Radit ćete to vrhunski i moćno.

Dijete

Ako je vaše dijete rođeno s podznakom u Škorpionu znajte da se osjeća kao centar obitelji i svijeta. Taj dječji ego treba usmjeravati kako bi postao zdrav ego u odrasloj dobi. Kako? Nahranite ga kada je gladno tako da dobije osjećaj da će uvijek u životu imati hranu. Dajte mu ljubav, toplinu i razumijevanje. Presvucite ga i okupajte čim osjeti tu potrebu. Ako mu u djetinjstvu nešto uskraćujete, tada će kao odrasla osoba manipulirati, lagati i sukobljavati se. Osnovni moto bit će ”želim ono što želim i kada to želim, dobiti ću to po svaku cijenu”. Odrastanje u dobrim obiteljskim odnosima stvorit će smirenu odraslu osobu, snažne volje, emocija i magnetizma. Osobu koja privlačiti pozitivne ljude u svoj život. Biti efikasna i uspješna u poslu i životu.

Partner vam mora biti ugodnog izgleda, šarmantan, socijalno prihvatljiv, osjećajan i miroljubiv. Mora biti netko tko će smiriti povremene bure u odnosu. Dinamični podznak Škorpiona će se oženiti samo i isključivo iz ljubavi. Često je partner umjetnički talentiran.

Povećana vam je odlučnost i preispitivanje svega. Nalazi li se MC u Lavu imate ogromnu energiju Škorpiona. Ta se energija udružuje s Lavovim organizacijskim sposobnostima i osobinama pravog vođe.

To su velike osobne mogućnost koje često dovedu do tendencije prevelikog dominiranja nad drugima. Gotovo do despotskog ponašanja. Sposobni ste za pravu i duboku samoanalizu. U vezama pokazujete osjećaje prema partneru na lijep, nježan i osebujno intiman način. Ekonomska sigurnost vam je jako važna. Ljubomoran ste osoba i ne znate to sakriti. Psihički problemi najčešće vam uzrokuju seksualne.

Poznate osobe sa podznakom u škorpionu: Sigmund Freud, Josif Staljin, Fidel Castro, Charlie Chaplin, Clint Eastwood, Elvis Presley.

Strijelac u podznaku

Uvijek stremite novom, neistraženom, visoko gore, tamo gdje se treba putovati (fizički ili virtualno) i inspirirati druge. To su motivacije za sve kojiima je podznak u Strijelcu. Više volite kada nečega ima previše, radije nego premalo. Često se, poput Ikara, neoprezno zaletite preblizu Sunca koje vam otopi krila i zatim padnete na zemlju. U vama je nemir. Osmijeh je često širok preko cijelog lica, čelo je visoko, a lice izduženo. Volite sportsku ili casual eleganciju s primjesom ekstravagancije. Poznat je vaš humor, filozofki način razmišljanja i ljubav prema prirodi i ljudima, veliki entuzijazam i prilagodljivost.

Optimizam i humor prikrivaju vašu tugu ili zabrinutost koju ne želite pokazati. Sve gledate sa zabavne strane kako biste se lakše nosili s problemima. To vam pomaže da preživite i vječno budete mladi unatoč životnoj dobi. Volite obećati i više nego možete ispuniti, pa nekad ispadnete nemarni. Glava vam je stalno ”u oblacima” pa morate svjesnije držati noge na zemlji nego što to činite. Volite prirodu i prirodni poredak što neke od vas odvede do prave religije.

Dijete

Dijete s podznakom u Strijelcu nemojte sputavati u njegovoj iskrenosti i otvorenosti. Nemojte mu ograničavati slobodu. Dozvolite mu da misli svojom glavom i stalno mu dajte izazove, da istražuje, da uči. Budite uporni da završava započete poslove i zadaće prije nego prijeđe na nešto novo. Često će ga povući za sobom slabiji karakteri jer su mu zanimljivi. Zanimljiv je onaj tko je nedostižan. Zato mu dajte značaj tako da kažete kako može činiti ono što želi, Ali treba znati da može biti razočarano. Potaknite ga da uči humane znanosti. Da stalno širi svoje horizonte. Da putujući promatra ljude i kulturu.

Partner vam mora biti intelektualno i mentalno zanimljiva osoba. Osoba s kojom ćete razmijenjivati ideje i znanja. Imati dobru komunikaciju. Sve dok je izazova u partnerstvu, ono traje. U protivnom se okrećete novom partneru.

Ljubitelji ste izazova, optimisti s pozitivnim odnosom prema životu. Uz malo podrške možete puno postići. Skloni ste realno sagledati vlastite greške i na njima raditi.

Odgovore na pitanja i dileme želite saznati odmah jer vam nedostaje strpljenja i pedantnosti. Jedinstvenog ste intelektualnog kapaciteta. U vezama tražite iskreno prijateljstvo i intelektualne izazove. Potrebna vam je intelektualna sloboda kako biste napredovali. I kako se ne biste osjećali beskorisno i nervozno.

Skloni ste prečestim promjenama životnog stila i sredine.

Poznate osobe sa podznakom u strijelcu: Brigitte Bardot, Ingrid Bergman, Jimi Hendrix, Friedrich Nietzsche.

Jarac u podznaku

Ljudi s podznakom u Jarcu znaju svoju vanjsku i svoju unutarnju stranu karaktera. Prema vani najčešće ste kritični, hladni i represivni, a iznutra skrivate senzualnost. Stoga gradite strukturu života, postavljate ograde, disciplinu i kontrolu ponašanja. Umjesto kaosa vi kreirate red, organizirate sve praktične aspekte života kako biste osjetili zadovoljstvo i ispunjenost.

Osjećaje pokazujete samo prema vama bliskim ljudima. Jedan ste od najodgovornijih podznaka koji pokazuje stabilnost, upornost i praktičnost. Drugima izgledate ozbiljniji i stariji nego što doista jeste. Već ste kao dijete pokazivali zrelost. To je fasada kojom se štitite, dok potajno čeznete srušiti tu ogradu. Očajnički želite biti potrebni, a mazohizam nadjačava želju da otpustite kočnice. Nesigurnost ima korjene u prenatalnoj dobi. Potom u ranom djetinjstvu ako ste se osjećali neželjeno od jednog ili oba roditelja. Vaše navike formirane su vrlo rano nakon što ste se rodili i ostaju ukorijenjene u vama. Porod je sigurno bio dug i naporan (niste se htjeli odvojiti od sigurnosti maternice i doći u neizvjesnost svijeta). To svojevrsno odbijanje i odgađanje dolaska na svijet govori kako se kroz život nosite s promjenama.

Stalno imate osjećaj nesigurnosti i ne vjerujete nikome osim sebi. Stoga je tijelo gotovo uvijek u grču, vilice stisnute, a takav je i stav prema životu i promjeni koja je nužna. Težite perfekciji i važnosti kako biste bili cijenjeni i voljeni. U djetinjstvu nije bilo govora o luksuzu. Osjećate krivnju za sve loše što se događa u životu vas i vaših bližnjih. Nikada ne dajete znakove da se bližite trenutku promjene. Ne volite se savjetovati s drugima pri donošenju zaključaka ili odluka.

Dijete

Djetetu sa podznakom u Jarcu uvijek pokazujte da ga volite i želite. Potaknite njegov smisao za humor, bolje rečeno satiru.

Podznak Jarca odabire partnera koji pruža materijalnu i emotivnu sigurnost. No, osjećaji u vezi braka mogu biti vrlo promjenljivi.

Nedostatak čvrstog samopovjerenja osnovni je uzrok vaše neravnoteže. Na nekim područjima života imate ga previše (najčešće u poslu). Na drugom vam, pak, potpuno nedostaje (u emocionalnim odnosima). Radi se o slabijoj mogućnosti procjene vlastitih kvaliteta. Bilo bi dobro čuti mišljenje (pogotovu pohvale) dobronamjernih osoba i prijatelja.

U vezama, za koje vam je potrebno nešto više vremena, pokazujete se kao vrlo nježni i pažljivi prema partneru. Ali se isto tako previše brinete i uzrujavate zbog partnera.

Potrebno vas je usmjeriti na opuštanje, tjelesne aktivnosti i hobije. Tako  biste izbjegavali nervozu koja vam izaziva probleme sa želucem. Glazba je za vas najbolje sredstvo opuštanja.

Poznate osobe sa podznakom u jarcu: Dustin Hoffman, Sean Connery, Al Capone, Leonardo da Vinci, Hugh Hefner, kraljica Elizabeta.

Vodenjak u podznaku

Ako je vaš podznak u Vodenjaku, posjedujete objektivnost i širinu pogleda. Iako ste jaka individua, uvijek nastojite činiti nešto što će i drugima donijeti dobro. Svejedno će vas smatrati ekscentrikom, uglavnom ispred svog vremena. Kada svoju neobičnu energiju dobro usmjerite, možete biti genijalni i jedinstveni. Volite riskirati ili bolje rečeno, usuditi se.

Potreba za promjenama unosi različite promjene i uzbuđenja u vaš život. Morate imati slobodu činiti što mislite i ništa ne smije biti statično. Vaše rađanje bilo je popraćeno neizvjesnošću. Moguće je da ste rođeni prerano ili ste bili krivo okrenuti. Tada bebe osjete opasnost i kasnije u životu uvijek moraju imati spremnu priliku za bijeg iz opasnosti. Kada promijenite posao, mijenjate i cjelokupan način života, način odijevanja, obiteljsku situaciju. Za vrijeme promjene nužna je drastična inicijativa da bi se potpuno raskinulo sa starim navikama i uvjetima.

U mnogim situacijama osobe poput vas bore se za ljudska prava. Bore se za slobodu izražavanja, za jednake uvjete svima, bez obzira na različitost bilo koje vrste. Bunite se protiv stagnacije bilo koje vrste. Volite koristiti novu tehnologiju, istraživati nove metode, neobične teme poput alternativne medicine, astrologije, psihologije i sl. Vaš živčani sustav je drugačiji. Osjetljivi ste i reagirate na energije iz atmosfere. Morate naučiti kako se nositi s tim specifičnim ”elektricitetom”. Kada osjetite signale nervoze morate naći načina da to izbacite kroz neku reakciju. Plač, pjevanje, inventivno i kreativno trošenje energije, ono što će proizvesti nešto originalno.

Dijete

Ima li vaše dijete podznak u Vodenjaku, toliko je aktivno da ga morate cijelo vrijeme smirivati. Morate mu dozvoljavati malo ekscentričnog ponašanja. U protivnom će patiti od alergija, problema s kožom, nervoze ili astme. Trebate mu poticati kreativnost i pustiti ga da uči u svojem taktu i brzini. Trebate mu dozvoliti rad računalu, bavljenje glazbom.

Kakvi ste vi tj. vaš ego, takav vam je partner potreban. Ako ste sigurni u sebe, privući ćete takvog partnera. U suprotnom ćete privući osobu koja će dominirati vama.

Vrlo ste samostalani i distancirani od drugih, ponekada izolirani. Prilično ste svojeglavi. U vezama ostajete nezavisni. Idealan partner vam je osoba koja voli (ili pristaje) biti u drugom planu, kao podrška. Ali, koja je također talentirana kako biste se mogli ponositi njime. Nedostaje vam taktičnosti i diplomacije.

Skloni ste hipohondriji ili pak ignoriranju bolesti. Cirkulacija i srce znaju vam izazivati probleme. Pomaže vam redovito kretanje. Volite slijediti trendove u očuvanju zdravlja.

Poznate osobe s podznakom u vodenjaku: Abraham Lincoln, James Stewart, Emmanuel Kant, Carl Gustav Jung.

Ribe u podznaku

Ako ste u podznaku Riba, život promatrate kroz ružičaste naočale.  Vidite ono najbolje u svakoj situaciji. Možete postati naivni jer vaša vizija svijeta nema veze sa stvarnošću. Suočiti se i donijeti vlastite odluke, to nikako nije vaš način ni stil. Oči su vam sanjarske. Očekujete da su ljudi savršeni. Imate vizionarske kvalitete i sposobnosti. U osjećajnim reakcijama ste u ekstremnim rasponima, od zanosa do očaja. Volite filmove, poeziju, fotografiju. Volite i neke opijate (alkohol, droga, lijekovi za smirenje). Volite lijepe priče koje hrane vaše iluzije.

Ne želite gledati ružnu stranu života niti tragedije. Okružujete se ljudima koji se slažu s vašim pogledima na svijet i koji će vas obožavati. Kolege na poslu također bi trebali ispuniti vaša očekivanja. U protivnom ste skloni pasti u očaj. Utopija vam je bliska filozofija. Volite biti uvijek u pravu. Tako štitite vlastiti koncept istine i svijeta.

Dijete

Ako je vaše dijete rođeno s podznakom u Ribama, vidite ga kao savršenog malog nevinog anđela. Učite ga da se suočava s problemima, a ne da ih izbjegava. Dobro je provjeravati priče koje vam priča o drugoj djeci i o događajima iz škole. Naučite ga govoriti činjenice i istinu bez obzira kakva bila. U tom slučaju ne smijete kazniti dijete kada prizna pogrešku. Posebnu pozornost obratite na edukaciju o štetnosti droge, alkohola, cigareta i neistine. Potaknite ga da se bavi kreativnim interesima: piše, slika, pjeva, pleše i bavi se sportom.

Odgovara vam partner koji može ostvarivati vaše snove u praksi i brinuti se o detaljima, rješavati vaše probleme. Ako partner zadovolji vaša očekivanja i dijeli zajedničke interese, brak i partnerstvo bit će sretni i dugo će trajati.

Prednost vam je tiho i nenametljivo djelovanje iz drugog plana. Ne preporučuje vam se preuzimanje vodećih pozicija na poslu. Skloni ste idealiziranju i povođenju za idealom neke osobe. Iako, u sebi imate  puno vrijednih osobina koje bi vam spoznajom vlastitih vrijednosti popravile samopovjerenje. A ono je toliko važno za vas.

U vezama ste prakritični prema partneru, što dovodi do loših odnosa i zatim do raskida. Skloni ste hipohondriji.

Poznate osobe s podznakom u Ribama: Alfred Hitchcock, Johannes Brams, Robert Redford, Barbara Stanwyck, Evangeline Adams.

KALKULATOR PODZNAKA: Izračunajte svoj podznak

Horoskop do kraja travnja by Anđelka Subašić

Želite li razgovarati o vlastitoj konkretnoj situaciji, dvojbi ili izazovu u poslu i ljubavi, obratite se na:

Tel: 060 607 607

Email:

Web: http://www.andelkasubasic.com/

 

WordPress Ads