Svjetski dan darivatelja krvi

U okviru obilježavanja Svjetskog dana darivatelja krvi, danas je u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu od 15,00 do 17,00 sati održana akcija darivanja krvi.

Darivatelje je posjetio gradonačelnik Milan Bandić te im tom prigodom zahvalio na tom plemenitom činu. Svakome tko daje krv, pa makar i jednom, se trebamo pokloniti i zahvaliti, rekao je gradonačelnik objasnivši kako on nažalost od 2003., kada je imao moždani udar, više ne može darivati krv.

Snaga zajednice

Rijetko gdje i rijetko kad  se snaga zajednice očituje kao kod davanja krvi. Dajemo krv nepoznatim ljudima, spašavamo život i to pokazuje koliko je veza među nama ljudima duboka i koliko je životna, rekao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč, pozvavši sve da dođu dati krv i na taj način spasiti nečiji život.
 
Ravnateljica Zavoda Irena Jukić objasnila je kako je 14. lipnja rođendan Karla Landštajnera, austrijanca koji je 1900. otkrio krvne grupe A, B i 0 i na taj način utemeljio mogućnost transfuzijskog liječenja, odnosno udario temelje mogućnosti da to liječenje bude uspješno. Hvala svim darivateljima kojima želimo dobro zdravlje uz nadu da im nikada neće zatrebati natrag ono što u dobroj nakani vrlo altruistično i plemenito daruju za nepoznate bolesnike.

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads