Predstavnici Hrvatskog liječničkog društva kod gradonačelnika

U povodu održavanja 25. kongresa Svjetske udruge katoličkih liječnika, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je danas u Gradskoj upravi predstavnike Hrvatskog liječničkog društva, predvođene predsjednicom prof. dr.sc. Jasenkom Markeljević.

Zagreb je prva destinacija u Hrvatskoj po kongresnom turizmu. Više od 50 posto svih skupova održava se u našem gradu.

Brojni sudionici sa šest kontinenata

Jubilarni svjetski kongres pod nazivom “Sanctity of Life and Medical Profession from Humanae Vitae and Laudato Si” održavat će se od 30. svibnja do 2. lipnja u hotelu Westin. Okupit će brojne sudionike sa svih šest kontinenata, istaknula je nakon sastanka predsjednica Udruge Markeljević.

Zahvalivši gradonačelniku na pokroviteljstvu i pomoći oko organizacije, predsjednica Udruge naglasila je da će u sklopu Kongresa bit organiziran simpozij za mlade liječnike i studente. Organizirat će se i specijalne radionice na temu palijativne skrbi i bioetičkih problema. S ovim se problemima susrećemo u svakodnevnom životu.

Razmjene ideja i znanja

Vrlo je važno da se upravo ovaj Kongres svjetskih razmjera na kojem će sudjelovati liječnici diljem svijeta održi u Zagrebu. Rekao je to pročelnik GU za zdravstvo Vjekoslav Jeleč. Dodao je i da je to odlična prilika da sudionici razmjene različite ideje i svoja znanja.

Izuzetno nam je drago da Turistička zajednica Grada Zagreba može podržati događanje ovakvih razmjera. Izjavila je to predsjednica TZGZ Martina Bienenfeld. Ne treba smetnuti s uma činjenicu da je, u RH, upravo Zagreb prva destinacija po kongresnom turizmu. Odnosno, više od 50 posto svih skupova održava se u našem gradu.

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads