Počela 52. Međunarodna smotra folklora

Međunarodna smotra folklora koja prikazuje i afirmira tradicijsku kulturu i folklor brojnih domaćih i stranih sudionika održava se u Zagrebu od 17. do 22. srpnja 2018.

O baštini i migracijama

Osnovna tema ovogodišnje 52. Smotre – o baštini i migracijama – u skladu je s proglašenjem Europske godine kulturne baštine. Time Smotra postaje dio tog programa Ministarstva kulture. Na Smotri nastupaju brojna folklorna društva i pojedinci. Svi oni prikazuju različitost hrvatske etnografske baštine, nacionalnih manjina, Hrvata iz susjednih zemalja i iseljeništva (ukupno dvadesetak skupina). Nastupa i petnaest ansambala koji predstavljaju baštinu drugih naroda i kultura.
 
Osnovni festivalski program traje pet dana. Čine ga scenske priredbe, plesne, glazbene radionice, pučko kazalište, koncerti etnoglazbe (Ethno Croatia – ljetnog kampa Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu; te mariachi – Meksiko – Hrvatska) i crkvenog pučkog pjevanja u crkvi sv. Katarine.

Program Smotre

Svečana priredba održat će se na Gradecu u petak, 20. srpnja, gdje se programi održavaju i iduća dva dana. Mimohod sudionika od Zrinjevca do Trga bana Jelačića, s prelaskom sudionika preko pozornice, prethodi večernjem nastupu na pozornici na Trgu, posljednji dan – u nedjelju, 22. srpnja.

Na toj će pozornici, kao i na obližnjim prostorima po gradskim trgovima u središtu grada skupine nastupati u prijepodnevnim i večernjim satima od srijede do nedjelje (18. – 22. srpnja).
 
 Više o programu ovogodišnje smotre možete pratiti na društvenim mrežama i službenoj web stranici www.msf.hr

Ljeto u Zagrebu

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads