Smrznuti jogurt – zdravija verzija sladoleda

Iako je jogurt na meniju brojnih svjetskih kultura već stoljećima, tek je njegov dolazak u SAD započeo komercijalizaciju proizvoda i industrijske oblike kakve poznajemo danas. Klasičan jogurt u čašici u trgovine je ušao 1930-ih. No, prekretnicu je doživio tek 1970-ih kada se razvila tehnologija smrzavanja i izrade prvo sladoleda, a zatim i smrznutog jogurta.

Froyo – frozen yogurt

Prava pomama za njim nastala je kad se u recept počeo dodavati šećer. Tako je ova smrznuta slastica sve više ličila na sladoled, ali onaj koji se reklamirao kao “zdravija” varijanta s manje mliječne masti. Froyo je naziv skovan od riječi frozen yogurt, odnosno smrznuti jogurt. Tako je postao jedan od najpopularnijih američkih deserata i kao takav se zadržao do danas.

https://instagram.com/p/BESDpmWi8TR/

No, ne morate pronaći slastičarnicu koja ga poslužuje da bi ovu slasticu i isporbali. Froyo je u kućnoj izradi vrlo jednostavan desert koji možete oplemeniti kako god želite, smiješati s raznim okusima ili mu dodati razne dodatke. Glavni sastojak je grčki jogurt kojem se onda dodaje voće, prirodni zaslađivači i slično. Rezultat je uvijek kiseliji od klasičnog sladoleda, ali zato zanimljivija alternativa.

https://instagram.com/p/BD9guFai8Rg/

Smrznuti jogurt kod kuće

Sve što vam treba za super ljetni desert je grčki jogurt, zaslađivač (primjerice, med) i sezonsko voće. Mnogi će jogurtu dodati smrznutu bananu za kremastiju strukturu, a super će okus dati maline, borovnice, breskve i slično. Naravno da možete posegnuti i za mliječnim okusima kao što je primjerice čokolada – gotovo da i nema loše ideje kad se radi o smrznutom jogurtu. Sve sastojke samo treba dobro smiksati u blenderu te staviti u zamrzivač da se smjesa stisne – nakon toga svoj froyo možete poslužiti kako god želite, u čašici ili čak u kornetu.

https://instagram.com/p/BXeVJFTFcLk/

Njegovo veličanstvo – jogurt 

Kvalitetno mršavljenje i super ukusna jogurt dijeta

Jogurt dijeta – 3 dana, 4 kilograma

Ukusan i zdrav doručak u samo jednoj minuti i jednoj staklenci

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads