Otvoreni 19. dani jagoda

Ove slatke bobice, naše omiljene jagodice purgerice tijekom svibnja i lipnja građani mogu kupiti na čak 80-ak frekventnih gradskih lokacija, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na otvorenju tradicionalnih, 19. Dana jagoda na Tomislavcu.
 
Na Danima jagoda sudjeluju uzgajatelji iz Zagreba i Zagrebačke županije čija se proizvodnja iz godine u godinu povećava uvelike zbog ove manifestacije i promidžbe koju donosi. Rekao je to predsjednik Udruge uzgajatelja jagoda Grada Zagreba, Marijan Herceg. Dodao je i kako jagode moraju zadovoljavati kriterije vrhunske kvalitete.

Zagreb – najveći hrvatski proizvođač jagoda

Zahvaljujući suradnji Grada i Županije, Zagrepčani mogu uživati u svježim i najboljim hrvatskim proizvodima. Najveći proizvođači voća i povrća su upravo iz Zagrebu i iz rubnih dijelova Zagrebačke županije, naglasio je izaslanik župana Zagrebačke županije, Josip Kraljičković.
Nakon što je vrijednim opegeovcima i organizatorima zahvalio, gradonačelnik Bandić je objasnio da na 70 hektara 45 proizvođača posadi milijun kilograma godišnje. Zbog toga je Zagreb najveći hrvatski proizvođač jagoda. Proizvođačima je poručio da potpora Grada ni ubuduće neće izostati. I nadalje ćemo skrbiti za zagrebačku poljoprivredu i doprinositi u postupku brendiranja naših kvalitetnih proizvoda.
 
Dane jagoda je organizirala Udruga uzgajatelja jagoda Grada Zagreba u suradnji s Udrugom proizvođača jagoda Zagrebačke županije Jagodni prsten.
Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads