Obilježen Međunarodni dan sestrinstva u KBC-u Zagreb

Hrvatska udruga medicinskih sestara organizirala je danas, u dvorani Hugo Botteri Kliničkog bolničkog centra Zagreb, svečanu proslavu u povodu Međunarodnog dana sestrinstva.

Međunarodni dan sestrinstva, 12. svibnja, obilježava se u znak sjećanja na rođenje Florence Nightingale, engleske bolničarke.

Briga za zdravlje naših sugrađana

Prisutne je, između ostalih, pozdravila i zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, Olivera Majić. Grad Zagreb već tradicionalno podržava ovu manifestaciju. Ni jedan liječnički tim ne može biti uspješan bez medicinskih sestara i medicinskih tehničara. Zahvaljujemo svima koji vode računa o zdravlju naših sugrađana i građana Hrvatske. Izjavila je to zamjenica gradonačelnika, uz čestitke sestrama i tehničarima na njihovom danu.

Skup su također pozdravili potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner i ministar zdravstva Milan Kujundžić. Svečanosti su nazočili su i ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić te glavna sestra i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo u KBC-u, Marija Orlić-Šumić.

Međunarodni dan sestrinstva, 12. svibnja, obilježava se u cijelom svijetu. Obilježava se u znak sjećanja na rođenje Florence Nightingale, engleske bolničarke i začetnice modernog sestrinstva.

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads