Life coaching ili čemu nas uče životni treneri?

Lijepo je znati da se snovi ostvaruju. Je li tome razlog sudbinske prirode ili i mi sami utječemo na razvoj događaja svojim mislima, postupcima, energijom koju odašiljemo? Najčešće je riječ o kombinaciji svega navedenog. A ako zapnemo i izgubimo nadu u mogućnost napretka i ostvarenja naših javnih i tajnih želja, dobrodošla nam je pomoć sa strane. Sve je više life coacha odnosno životnih trenera koji nam pomažu da se pomaknemo s mrtve točke i ponovno uzmemo život u svoje ruke. Ponekad je to samo fino uštimavanje, a ponekad naporan obostrani rad i nas i trenera, sa zajedničkim ciljem koji smo postavili. I, bez obzira što radite kako bi privukli u svoj život život ono što želite, korisno je i uputno poslušati savjete stručnih osoba, nezaobilaznih life coacha.

Iskustva vrhunskih životnih trenera sažetih u ova 24 savjeta, pomoći će vam učiniti taj najvažniji korak i prići bliže ostvarenju zacrtanih ciljeva…ili snova.

Life coach savjeti

1. Kad god vam se čini kako je nešto pošlo po zlu, zapitajte se “Što je u ovome dobro za mene?” i prisilite se pronaći (i zapisati) barem jedan iskren odgovor.

2. Ako ste pod stresom zbog nevažnih stvari, sjednite i pišite o tome barem pet minuta; nakon toga podrapajte taj papir, čak ne morate niti pročitati što ste napisali. Jednostavno vam više ne treba. Niti papir, niti ono što ste zapisali, niti stres.

3. Osluškujte svoje tijelo kako bi shvatili što u vašem životu funkcionira dobro, a što baš i ne. Osjećaji tjeskobe i nelagode snižavaju vašu vibraciju i povezani su sa stvarima koje ne želite i zbog kojih se ne osjećate dobro, a kada je vaše tijelo poletno, lagano i fleksibilno, radite nešto zbog čega se dobro osjećate i što povećava vašu vibraciju.

4. Tjedan dana zapisujte sve ono za što vam drugi zahvaljuju. Kada pogledate popis, vidjet ćete svoje jake strane i talente koje često uzimate zdravo za gotovo, nesvjesni koliko zapravo vrijedite.

5. Ne morate biti dobri baš u svemu – pronađite svoje snage i strasti i usredotočite svoju energiju na njih.

6. Spoznajte svaki svoj osjećaj, čak i one neugodne. Svi nas ti osjećaji nečemu uče, stoga ih nemojte blokirati ili odbaciti.

7. Nema pravog načina reagiranja na gubitak. Bilo da tugujete za osobom, odnosom ili prilikom, svaki put će biti drugačije. Dozvolite si te osjećaje i ne budite grubi prema sebi.

8. Svaki put kad osjetite potrebu da nešto promijenite, zapitajte se može li se to nešto zaista promijeniti. Ukoliko ne može, pokušajte to otpustiti i usredotočite se na nešto na što možete utjecati.

9. Svaki put kad se uhvatite kako sami sebi govorite “Što ako?” i stvarate najgore scenarije, podsjetite se da istovremeno predvidite i najbolje moguće scenarije. Često su oni mnogo vjerojatniji! Usredotočite li se na njih, pomažete im da se pretvore u stvarnost.

10. Ne možete li donijeti velike životne odluke, to je zato što još niste identificirali svoje krajnje odredište. I svoju pravu svrhu. Doći će i to, ne brinite.

11. Nemojte govoriti “jednog dana” – određivanje konkretnog datuma ili vremenskog okvira jedini je način na koji možete osigura uspjeh.

12. Izbjegavajte pogrešno razmišljanje kako ste vi – vaše ponašanje. Na primjer, osoba ste koja se ponašala na lijeni način jer niste slijedili principe zdrave prehrane – ali, vi niste lijeni! Ova vrsta preoblikovanja naglašava vašu moć da promijenite nešto.

13. Ako ste neinspirirani ili nemotivirani, pokušajte razmjestiti namještaj u svom uredu ili domu, za trenutačnu promjenu perspektive. Pomozite si i Feng Shui principima.

14. Na neizvjesnost ili nejasnoću odgovorite znatiželjom, a ne kritikom. To će vas potaknuti na stvaranje produktivnih rješenja, umjesto fokusiranja na apsolutnu negativnost.

15. Želite li poštovanje, pronađite nešto vrijedno u drugoj osobi i usredotočite se u svom umu na to dok razgovarate s tom osobom. Podsvjesno ćete iskomunicirati to poštovanje i privući ga zauzvrat.

16. Ostajanje u zoni udobnosti dovesti će vas samo do osrednjosti i do ničeg drugog. Pokušajte svakodnevno pronaći jedan od načina kako da izađete iz te zone. Svaki dan, baš svaki dan.

17. Prestanite govoriti “TREBAM” i počnite govoriti “ŽELIM”. To mijenja cijeli fokus na energiju, poticaj i optimizam i istovremeno se odmičete od obveze, pritiska i krivnje.

18. Ponekad prakticirajte samoću i naučite kako uistinu uživati ​​u vlastitom društvu.

19. Umjesto da odgađate stvari koje vas opterećuju, obavite ih odmah. To će vas osloboditi napetosti i donijeti osjećaj olakšanja koji će vam obojati ostatak dana.

20. Želite li nešto, morate biti svjesni da morate nešto i učiniti da to dobijete. U svakom slučaju, prihvatite podršku obitelji, prijatelja, kolega, terapeuta ili životnog trenera, ali prihvatite i spoznaju kako oni ne mogu “popraviti” vaš život umjesto vas.

21. Ne zanemarujte snove. Često ono što sanjamo daje odgovore na pitanja koja nas muče tijekom dana. Odvojite umutro nekoliko trenutak kako bi ih se prisjetili i razmislili o njima, a možete ih i zapisati.

22. Vaš jutarnji ritual temelj je za sve ostalo što dolazi tijekom dana, stoga ga pažljivo dizajnirate i provjerite je li to pozitivno, zdravo i produktivno.

23. Povremeno se izolirajte od vijesti ili odredite vremensko ograničenje izloženosti novinama, internetskim portalima,  TV ili radijskim vijestima. Morate biti obaviješteni o svjetskim aferama, ali ne nauštrb svoga zdravlja i mira.

24. Kada vam netko kaže da na neki način “pretjerujete” u nečemu (npr. “previše ste organizirani” ili “previše ste zabrinuti”), to, zapravo, označava vaše prirodne talente. Shvatite da vaši kritičari jednostavno pokušavaju nadoknaditi svoje slabosti.

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads