Odličan sok od peršina za detoks i skidanje kila

Ovaj sok od samo 3 sastojka ubrzava sagorijevanja kalorija, pomaže kod izbacivanje viška vode iz tijela, čisti organizam od toksina, hrani tijelo vitaminima i mineralima, pomaže kod problema s mjehurom i kod grčeva, a uz to za pet dana s njime možete skinuti i do tri kilograma (naravno, uz uravnoteženu prehranu i neku laganu fizičku aktivnost).

Glavi sastojak – peršin

Sirov sok od peršina jedan je od najjačih sokova. Ne smije se nikad odjednom uzimati u većim količinama od 30 do 60 grama, pa i kada se miješa s velikim količinama soka od mrkve ili soka od nekog drugog povrća, kao što je npr. celer, salata glavatica ili špinat. Udio soka od peršina ne smije nikad biti prevelik u odnosu na količinu ostalih sokova.

Napitak od peršina ima vrlo važna svojstva za izmjenu kisika u organizmu te za normalno funkcioniranje nadbubrežne žlijezde i štitnjače. Životne tvari u peršinu nalaze se u takvom međusobnom odnosu da pomažu održavanje zdravog stanja u krvnim sudovima, osobito u kapilarama i arteriolama.

Pomiješan sa sokom od cikle ili s mješavinom soka od cikle, mrkve i krastavaca, peršin je učinkovit i kod menstrualnih problema.

Peršin je izvrsna hrana za urogenitalne organe. Od velike je pomoći kao lijek protiv kamenca u bubrezima i mjehuru, protiv albuminurije (izlučivanja bjelančevine u mokraći), upale bubrega i drugih bubrežnih bolesti.

Uz to, djelotvoran je protiv svih bolova povezanih s očima i očnim živcima. Slabe oči, rožnjača, siva mrena, upala očne spojnice, upala očiju u svim stadijima te proširenje zjenica učinkovito se liječe ako se pije sirov sok od peršina pomiješan sa sokom od mrkve i kombiniranim sokom od mrkve, celera i endivije.

Nikad nemojte piti prevelike količine čistog sirovog soka od peršina, jer se radi o tako jakoj koncentraciji koja bi mogla prouzročiti smetnje živčanog sustava. Ali je zato od velike koristi ako se uzima pomiješan s drugim sokovima.

Peršin pripada skupini biljaka iz porodice štitarki, odatle njegovo jako, koncentrirano djelovanje.

Pomiješan sa sokom od cikle ili s mješavinom soka od cikle, mrkve i krastavaca, učinkovit je i kod menstrualnih problema. Grčevi kao posljedica menstrualnih tegoba ublažavaju se pijenjem te mješavine, a često i nestaju ako su iz jelovnika izbačeni proizvodi sa škrobom i šećerom.

Korisni savjeti:

Svježi peršin bolji je od suhog. Ako morate kupiti suhi peršin, birajte onaj iz organskog uzgoja. Birajte peršin s lišćem tamno-zelene boje. Izbjegavajte grane žućkaste boje ili uvenule – to je znak da su stare ili oštećene.
Svježi peršin možete pohraniti u hladnjaku, u plastičnoj vrećici. Ako je peršin uvenuo, pošpricajte ga s malo vode, prije nego ga stavite u hladnjak.

Recept za sok

Sastojci:

  • 1 manji stručak neprskanog svježeg lista peršina
  • 1 neprskani limun
  • 1 čaša vode (2-3 dl)

Priprema:

Operite dobro peršin, ogulite limun i stavite ih u sokovnik. Iscijedite u sok i dodajte oko 2-3 dl vode, može i tople.

Ako nemate sokovnik, ocijedite limun i pomiješajte sa sitno nasjeckanim peršinom, pa u to dodajte vodu i tako popijte.

Uzimanje:

Ukus nije “rajski”, ali je podnošljiv. Ako ga ne možete piti ovakvog, dodajte malo stevije, meda ili javorovog sirupa.

Sok pijte svako jutro na prazan želudac i to samo pet dana.

Potom napravite pauzu od desetak dana.

Nije preporučljivo za trudnice i dojilje.

 

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads