Zdrave i alkalne namirnice koje pomažu kod mršavljenja

Višak tjelesne težine i pretilost postali su jedan od najčešćih problema u modernom društvu. Nacionalni savjeti o zdravlju i prehrani (NHANES) (2009-2010) pokazali su da: “Oko 69% odraslih osoba ima višak kilograma ili je pretilo. Više od 78 milijuna odraslih Amerikanaca smatra se pretilima. Djeca također imaju veću kilažu. U posljednjih 30 godina pretilost u dječjoj dobi više je nego udvostručena u dobi od 2 do 5 godina. Gotovo je utrostručena među mladima od 6 do 11 godina i više je nego utrostručena među adolescentima u dobi od 12 do 19 godina.”

Prema dr. Davidu Ludwigu, endokrinologu i nutricionistu na Harvard School of Public Health: “Dugoročna stopa uspjeha liječenja pretilosti je neodređena. Zbog toga svake godine imamo nove dijete i tretmane za gubitak težine, zajedno s industrijom gubitka težine od milijardu dolara. Isto tako, glad je vrlo moćna. Možete je ignorirati nekoliko dana ili tjedana ili mjeseci ili služiti se trikom i piti puno vode ili šetati, ali je vrlo teško zanemariti je trajno.”

~
Borite li se s kilogramima, znate kako je naporno stalno brojanje kalorija. Srećom, ima još učinkovitih načina za postizanje ovog cilja. Uključite samo sljedeću hranu u prehranu i uskoro ćete početi skidati više kilograma i smanjiti rizik od brojnih zdravstvenih problema, uključujući rak i bolesti srca. Ova je hrana bogata bitnim hranjivim tvarima i vlaknima, koji će pružaju osjećaj sitosti.


Brokula, cvjetača, kupus

Ovo povrće ima vrlo malo kalorija, ali puno hranjivih tvari.

Naranča, mandarina, grejp

Budući da su puni vlakana, vitamina C, kao i flavonoida, ovi plodovi pomažu u procesu sagorijevanja masnoća i potiču metabolizam.

Krastavac

Krastavci imaju vrlo malo kalorija, ali su bogati hranjivim tvarima i vodom, pa su nevjerojatno učinkoviti kada pokušavate izgubiti višak kilograma.

Salata

Zelena salata će opskrbiti ​​tijelo s brojnim hranjivim tvarima i pomoći probavi.

Bobice

Sve bobice, a osobito brusnice, izvrsne su za gubitak težine, bogate su vitaminom C i spojevima koji ubrzavaju metabolizam.

Ananas

Ananas je bogat magnezijem, vitaminom C, kalijem i drugim hranjivim tvarima, npr. bromelainom koji sprječava upale, pojačava imunološki sustav i ubrzava metabolizam.


Jabuke i šljive

Jabuke imaju vrlo malo kalorija i bogate su vlaknima, dok su šljive pune vitamina C i kalija koji ubrzavaju metabolizam.

Repa

Repa regulira razinu šećera u krvi i prirodno stimulira izgaranje masti.

Dinja

Dinja podupire proces mršavljenja, budući da je puna vode i esencijalnih hranjivih tvari.

Banane

Banane su izvrsne kada pokušavate izgubiti kilograme jer reguliraju razinu šećera u krvi, pomažu probavi i podupiru zdravlje srca.

Tikvica

Konzumacija tikvica će vam pomoći u poboljšanju zdravlja crijeva i regulirat će omjer vode i soli u vašem tijelu. Imaju vrlo malo kalorija, tako da ih možete slobodno jesti kad god želite.

Patlidžani

Šalica patlidžana na žaru ima samo 24 kalorije, što ih čini savršenim dodatkom vašoj prehrani.

Celer

Celer se sastoji od 95% vode, snažan je diuretik i pomaže u procesu mršavljenja.

Kokice

Prosječna porcija kokica sadrži samo 31 kaloriju pa je savršeni niskokalorični snack!

Stoga povećajte unos ovih namirnica i ubrzo ćete primijetiti velike promjene na svom tijelu!

Vodič kroz alkalne namirnice

Dr. Lejla Kažinić Kreho: Važnost alkalne prehrane

Antikancerogene vrste povrća

Pripremila: Suzana Dulčić

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads