Energetska vježba za žene – disanje jajnicima

Način života, poslovi koje svakodnevno odrađujemo, uloge koje nesvjesno prihvaćamo i igramo, udaljavaju nas od naše unutarnje mudrosti i Istine. Dobro je povremeno obnoviti veze s njom, poslušati što same sebi imamo za reći, a ne možemo čuti od buke svakodnevice.

Dozvolite si na trenutak ne biti logične i dozvolite si, samo na kratko, doživjeti istinu da osluškivanjem jajnika možete doći do sjajnih spoznaja koje su vam potrebne.

Mi smo pokretna bića

Svaka struktura u našem organizmu je pokretna. Svaka stanica diše. Svaki atom ima svoj hod, pokret koji je u suglasju s ostatkom tijela. Svaki udah i svaki izdah orkestriraju instrumentima koje zovemo organi. Zašto onda misliš da su jajnici fiksni i nepomični? Nisu. Plešu svoj ples, gibaju se u ritmu tvog izdaha i udaha. Osjećaju. Doživljavaju. Propuštaju. Na vama je da im dozvolite da budu slobodni. Oni će se već pobrinuti sami za sebe.

Sve što trebate je malo mira prije sna, svjesnu namjeru da želite čuti poruke, otvoreno srce i svoju tišinu. Jednom kad spustite svoju svijest do razine dubokih intuitivnih spoznaja i razumijete poruku koja vam je dana, imate priliku odabrati što ćete s njom napraviti. Poslušati ili ignorirati. Birajte mudro.

Disanje jajnicima – energetska vježba

Legnite na leđa, opušteno, predano, pruženih nogu. Prođite svjesno svaki dio tijela i udahnite, a potom kroz izdah otpustite svaku napetost na koju naiđete. Grimasu lica i boru na čelu. Grč očnog kapka. Čeljust koja drži ljutnju.

Udahnite i otpustite.

Ramena koja su još u radnom stolcu. Trbuh koji drži psovku. Zdjelicu koja je stisnuta. Bedra koja čuvaju strast. Koljena, listove i nožne članke. Sve otpustite kroz par dubokih udaha i izdaha.

Stavite ruke na svoj trbuh. Opušteno. Predano. Svjesno. Spojite palčeve, neposredno iznad pupka, a ostale prste spustite u prirodni položaj. Tamo gdje su vrhovi vaših prstiju – tamo treba biti vaša svijest. U visini pubične kosti. Svaka ruka na svom jajniku.

Osvijestite svoj dah

Nemojte mijenjati ritam disanja. Samo osvijestite svoj dah. Dišite mirno i prepušteno. Prirodno.

Kad ste postale jedno sa svojim disanjem, usmjerite svoj dah u vrhove svojih prstiju. Postanite svjesne da ispod njih pulsira život. Da je u vašim jajnicima skriven ogroman potencijal života. Poželi mu dobrodošlicu. Dozvoli mu da se manifestira. Da komunicira s tobom. Da ti kaže kako si.

Svoj dah sada usmjerite u jajnike (i dalje dišući kroz nos). Zamislite da ih svakim udahom punite i svakim izdahom praznite. Zamislite da ih čistite. Da ih iznutra čistite svojim svjesnim dahom. Da su nakon svakog izdaha protočniji, zdraviji, življi, bogatiji. Da sa svakim izdahom skidate po jedan komadić tereta koji im ne pripada. Neka ostanu čisti, svježi, slobodni.

Fokusirajte se na slike koje će spontano doći. Na poruke, naizgled nevažne koje će se možda pojaviti. Na riječi, možda cijele rečenice koje će navirati. Svemu što dođe poželite dobrodošlicu: osjećaju, misli, sjećanju, uvidu. Svemu. I pusti. Ne vezuj se ni za šta. Samo pusti neka teče.

Osjetit ćete kad je dosta. Kad je komunikacija prestala. Tad s još par dubokih udaha i izdaha, otpustite i zadnju misao i sliku. Utonite u svoju tišinu. U ono što je ostalo. U život unutar života. Zahvalte se. I sklonite ruke s trbuha.

Zapišite ključne pojmove, riječi, rečenice, slike koje su se pojavile. Zahvalite sebi na vremenu provedenom sa sobom i obećajte si da ćete ponovo doći. U Sebe. Sebi.

Autorica: Kristijana Vučetić / povratakdivljezene.com

Energetska ravnoteža za zdravlje štitnjače i ženskih organa

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads