Tajlandska masaža i njene brojne blagodati

Tajlandska masaža nastala je prije 2.500 godina. Objedinjuje nekoliko elemenata: akupresuru, ugodno istezanje, pasivnu jogu i kiropraktiku. Temelji se na 10 najvažnijih energetskih točaka tijela kojima teče životna energija, a nalaze se 2 cm ispod površine kože. Cilj tajlandske masaže je omogućiti protok te energije i uspostaviti ravnotežu u tijelu. Masaže mogu biti blagog, srednjeg ili jačeg intenziteta i izuzetno su ugodne, opuštajuće i smirujuće.

Tajlandska masaža je umjetnost dodira.

Masira se dubokim pritiskom, a tijekom tretmana terapeuti koriste palčeve, koljena i stopala. Pritisak njihovih dlanova na tijelo pomaže pri opuštanju. Pokreti istezanja, koji su također uključeni u ritual Thai masaže, pomažu pri revitalizaciji i opuštanju tijela te oslobađaju tijelo od nakupljene napetosti. Tradicionalna tajlandska masaža izvodi se na strunjači, u ležećem položaju i obuhvaća cijelo tijelo. Započinje masažom stopala, a završava masažom glave, kako bi se izbacile “loše energije” s vrha.

Tradicionalna tajlandska masaža je poziv na  buđenje svih osjetila te postizanje sklada duha i tijela.

U Zagrebu djeluje nekoliko salona tajlandske masaže, od kojih je najpoznatiji Thai centar Thalea u kojem izvorne Thai masaže izvode visokoobrazovani terapeuti s Tajlanda, verificirani za izvođenje svih vrsta tajlandskih masaža.

Još jedna specifičnost Thalea centra je da je u uređenju jednog od salona u samom centru grada, onoga u Dalmatinskoj ulici, sudjelovao poznati tajlandski dizajner Mr. Dasadacha Chorpaka, poznat po nizu projekata od kojih se posebno izdvaja Royals King Palace u Bangkoku.  Općenito se pri uređenju centara za tajlandsku masažu posebna pažnja posvećuje ugodnosti i udobnosti klijenata i tome da svaka prostorija za masažu bude zasebna oaza mira i spokoja.

Kako odabrati prikladnu Thai masažu?

Po dolasku u Thai centar, ljubazno će vas osoblje upoznati s vrstama masaža i uz njihovu ćete pomoć  odabrati onu vrstu masaže koja vam je u tom trenutku najpotrebnija. Birat ćete između različitih vrsta i intenziteta masaža, kojima je cilj: opuštanje, ublažavanje napetosti u mišićima, ublažavanje stresa, masaža za trudnice, limfna drenaža, jačanje protoka energije, usklađivanje duha i tijela, istezanje, rješavanje napetosti u vratu, rješavanje napetosti u ramenima, poboljšanje cirkulacije krvi, omekšavanje kože, poboljšanje disanja, poboljšanja rada srca, čvršća koža, glatkija koža, mladenački izgled, prevencije stvaranja bora, prevencije opuštanja kože… Birat ćete između lagane, srednje jake i jake masaže. Posebne masaže namijenjene su i prilagođene trudnicama.

Kako izgleda ritual tajlandske masaže?

Prije početka tretmana obično će vam biti poslužen čaj, a dobit ćete i vrući, vlažni ručnik za ruke kako bi što ljepše započeli vaši trenuci za opuštanje. Masaže obično traju od 60 do 180 minuta, a Thai terapeuti najsretniji su kada masiraju više od 90 minuta, jer tako njihove vještine dolaze do punog izražaja. Po završetku tretmana ponovno vas čeka topli čaj i vrući, vlažni ubrus. Na Vama je samo da se opustite i uživate.

U slučaju da se odlučite za uljnu masažu, možete sami intuitivno odabrati kojim uljem se želite masirati. Ako ste se odlučili za Thai masažu, na korištenje ćete dobiti čistu majicu i ugodne široke hlače u kojima ćete ležati tijekom trajanja tretmana. Tradicionalna Thai masaža izvodi se bez ulja, preko odjeće. Ukoliko želite, nakon svakog tretmana možete se istuširati i tako preporođeni nastaviti svoj dan.

Svaki Thai centar hram je mira i tišine u kojem ćete se ugodno i opušteno osjećati tijekom svake minute boravka.

Od svih salona za tajlandsku masažu, za Vas smo odabrali onaj zagrebački, Thai centar Thalea, na dvije adrese u samom centru grada: Dalmatinska 3 i Bogovićeva 7.

Foto: Thai centar Thalea

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads