Originalna Body tehnika za tijelo i um

Davne 2002. godine, sa svega dvadeset i pet godina starosti, magistra kineziologije Ana Marija Jagodić Rukavina imala je viziju, strast i snagu. U to vrijeme, kada je svijetom vladao areobik i fitness revolucija, a svijest o tijelu tek se počinjala buditi kroz yogu, pilates i ostale body & mind programe, u Zagrebu nastaje Body tehnika. Metoda je to i filozofija vježbanja, koja je objedinila sve pozitivne elemente do tada popularnih trendova vježbanja te ih nadogradila i dodala dotad nespojive i neviđene novine u svoj program vježbanja.

Različite, u cjeloviti niz povezane fluidne kretnje, pod stručnim vodstvom, vode tijelo kroz prostor za vrijeme vježbanja, dok inovativni rekviziti i načini njihove primjene služe poboljšanju snage, mobilnosti, kondicije i zdravlja. Specifična metodika vođenja individualnih i grupnih satova, raznovrsnost, zabava, integriran i cjelovit holistički pristup te izuzetno kvalitetan edukacijski program, čine Body tehniku cjelovitom, učinkovitom i omiljenom. I nezamjenjivom svima željnima novih znanja i cjeloživotne edukacije

 

Sa svojih dvadeset i pet godina iskustva i praćenja trendova u svijetu fitnesa, mogu reći kako je Body tehnika ispred vremena, nekoliko velikih koraka ispred trendova. Razlog za to je što ova originalna tehnika tijelo ne promatra izolirano te svakodnevno, iz trenutka u trenutak, istražuje, povezuje i znanstveno dokazuje nove spoznaje o kretanju i njegovom utjecaju na cjelokupno psihičko, fizičko i duhovno zdravlje čovjeka.

Body tehnika prepoznata je od trenera, kineziologa, fizioterapeuta, ali i liječnika različitih specijalnosti, jer pozitivno utječe na snagu, fleksibilnost, kondiciju, ravnotežu i dr.

U ovoj tehnici podjednako uživaju vježbači oba spola, različitih dobnih kategorija, starosti, mogućnosti ili ograničenja, jer Body tehnika osvještava, educira i s vježbačima gradi obostran, partnerski odnos.

Kada nemate puno vremena za sebe i za vježbanje, body tehnikom ćete u minimalno vremena dobiti najviše. Svakodnevno svjedočim rezultatima klijenata koji vježbaju samo dva puta tjedno, a pritom postižu iznenađujuće uspješne rezultate, upravo zbog ovog integriranog pristupa. Taj pristup nije jednostavno opisati, jer se uči i gradi već desetljećima, ali ga zato uvijek možete isprobati u centrima diljem Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Italije, Grčke i Velike Britanije gdje rade verificirani body instruktori.

Osnovne razlike između Body tehnike i klasičnog pilatesa:

 • Stojeći položaj
 • Viši intenzitet i dinamika vježbanja
 • Dinamičnije i prirodnije disanje
 • Više od 3000 različitih vježbi
 • Raznovrsni i zabavni treninzi
 • Prilagodljivost na rehabilitacijski, rekreacijski i sportski pristup
 • Razvoj kondicije − kondicioni body trening
 • Povećana kalorijska potrošnja − body slim program
 • Preko 20 različitih rekvizita
 • Program body vježbi na biciklima − body spinning
 • Program za poticanje limfe
 • Inverzni gravity trening Body tehnike

Zadnja dva do tri desetljeća gotovo svi trendovi vježbanja došli su nam sa Zapada i s Istoka, ali sada se i to promijenilo. Imamo nešto posebno, izvorno i snažno- Body tehniku. I vjerujte mi, nakon mojih trinaest Body godina i dalje svjedočim njezinom razvoju, inovacijama i nevjerojatnim otkrićima u znanju, rekvizitima, vježbama i čudima koja se skrivaju u našem tijelu.

 

Morena Poglajen Carić

PBS Centar sportske izvrsnosti Pula – Sunset centar Medulinska 41 Pula, Croatia http://sunset-centar.com/

WordPress Ads