Hashimoto – izradite svoju zdravstvenu vremensku skalu!

Većina pacijenata s Hashimotovim i hipotireozom ima dobro poznate simptome: debljanje, refluks kiseline, nedostatke hranjivih tvari, anemiju, propusnost crijeva, alergije na hranu i otežan rad nadbubrežne žlijezde. Često su prisutni i simptomi slabije probave, opstipacije, anksioznosti, kroničnog umora i alergija.

I dok konvencionalna medicina na svaku funkciju tijela gleda kao na zasebnu kategoriju, za Hashimoto se može reći da je više nego samo hipotireoza.

Bez obzira na istovrsnu dijagnozu, Hashimotovo je vrlo individualno stanje.

Iako mnogi imaju dijagnosticirana i hipotireozu i Hashimoto, ne razumiju do kraja što se u tim stanjima stvarno događa s njihovim organizmom. A pogotovo to ne razumiju oni kojima je bolest dijagnosticirana nedavno i koji se još uvijek snalaze u zbrci pojmova, hormona, nalaza, simptoma, pregleda…

Bez obzira na istovrsnu dijagnozu, Hashimotovo je vrlo individualno stanje. Poznajete sebe bolje nego itko drugi. Zato sami morate pronaći vlastiti uzrok svoje bolesti i naći način na koji se možete izboriti za svoje zdravlje.

Uzroka bolesti može biti i više, ne samo jedan. Oni najčešći, poput stresa, zajednički su svima. No, ima i onih koji su baš u vašem slučaju pogodovali razvoju bolesti. I to vrijedi za svaku oboljelu osobu.

Pokušajte prepoznati te uzroke ili ih se prisjetiti. I započnite s njihovim rješavanjem. Počnite s najjednostavnijim izmjenama, uklanjanjem okidača, popravljanjem dijelova narušenog sustava kako biste vratili ravnotežu i dopustili tijelu da se samo oporavi i obnovi.

Spoznat ćete kako je na prvom mjestu vraćanje ravnoteže narušenom imunološkom sustavu. Kada to riješite, osjetit ćete poboljšanje tanja, osjećat ćete se bolje. A nije isključeno niti da vam se neće smanjiti povišena razina antitijela štitnjače.

PRVI KORAK: Izradite osobnu zdravstvenu vremensku skalu

Prisjetite se svoje ukupne zdravstvene povijesti. Sve čega se možete sjetiti. Zabilježite infekcije, razdoblja teškog stresa, nesreća koje su vas pogodile, izloženost toksinima te lijekove koje ste koristili (osobito antibiotike i oralnu kontracepciju). Sve su to možda uzroci koji su doprinijeli razvoju Hashimoto poremećaja koji imate.

Kada ovo učinite i izradite svoju vremensku zdravstvenu skalu, bit će vam jasnije koje vrste promjena trebate napraviti. I znat ćete što biste trebali implementirati u svoju svakodnevnicu kako biste se osjećali bolje.

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads