Ručno rađeni remen kao neizostavan modni dodatak

Remen je oduvijek bio modni dodatak koji je vrlo lako mogao transformirati svaku modnu kombinaciju. Upravo stoga dizajnerica Diana Viljevac ove sezone predstavlja ručno rađeni remen s kojim postojećoj haljini možete podariti potpuno novi izgled.

Stvaranje remena

Ovaj ručno rađeni remen dolazi u srebrnoj i zlatnoj boji, a za njegovu izradu potrebno je dva dana. Remen se sastoji od mesinga koji je premazan emajlom kako bi se zaštitio, te ima malene staklene perle.

Tehnologija emajliranja vrlo je stara i kroz povijest je korištena u izradi nakita, te u primijenjenoj umjetnosti. Tijekom 19. stoljeća počela se koristiti i u industrijske svrhe, i to ponajprije u proizvodnji posuđa. Drevni su Egipćani emajl nanosili na predmete od kamena i keramike, te ponekad nakit, no znatno rjeđe nego druge drevne kulture srednjeg istoka. Stari Grci, Kelti, Rusi i Kinezi također su prakticirali emajliranje metala.

Remen se ručno plete te grana u lišće, a nakon toga se dodaju perlice koje mu daju potpun izgled. Nakon što se složi konstrukcija cvijeća i grana, remen se ručno boja u dvije faze te se stavlja završni premaz i suši još 24 sata.

 

Diana Viljevac

Diana Viljevac je rođena 15.siječnja 1988. godine u Zagrebu, gdje živi i radi. Vlastiti brend, koji nosi njeno ime, osniva 2009. godine. Nakon završetka Tekstilno-tehnološkog fakulteta, postiže zvanje magistrice inženjerke tekstilnog i modnog dizajna.

Odjeća koju kreira namijenjena je svim ženama koje su snažne, a opet romantične, koje vole klasiku, ali vole i mali pomak od istog. Veliku pažnju posvećuje visoko kvalitetnoj izradi odjeće kao i odabiru materijala.
Esencija rada je ženstvena odjeća, sa željom da se svi osjećaju ugodno i samouvjereno u kreacijama. Misao vodilja je posebnost krojeva kako bi se što bolje istaknula ženska figura, a sa dozom glamura. Brend prati modne trendove, ali se ističe indvidualnim potpisom dizajnerice u kolekcijama koje stvara.

Dizajnericu možete pratiti i putem njezinog Instagram profila.

 

Foto: Karmen Poznić

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads