Lisca – 20% popusta i savjeti o održavanju rublja

View Gallery 8 Photos

Planirate li obnoviti svoje rublje ili razmišljate što biste mogli pokloniti prijateljici za rođendan, svakako prošećite do zagrebačkog Avenue Malla gdje je LISCA otvorila svoju novu trgovinu. Tim je povodom sav asortiman na popustu 20% od danas, 05. veljače do četvrtka, 08. veljače.

U pravom rublju, žena se osjeća kao pobjednica.

Bio vaš stil smion, zavodljiv ili bezvremeno damski, rublje Lisca daje mu dodatni šarm. A robna marka Cheek by Lisca svojim će opuštenim kolorističkim dizajnom osvojiti trendi zavodnice. Lisca sa svojom 60-godišnjom tradicijom sinonim je kvalitete, udobnosti i modernih trendova. Omiljen je brand mnogih poklonica lijepog i ugodnog rublja u kojem ćete se uvijek osjećati sigurno i posebno.

5 legendarnih modnih lekcija Coco Chanel

A kako bi rublje duže trajalo i zadržalo svoje karakteristike, pogledajte ovih nekoliko savjeta o održavanju.

Održavanje donjeg rublja

Svaka će žena svojim lijepo rubljem biti zadovoljnija što će njegova ljepota duže trajati. Kako bi rublje sačuvalo svoj oblik, boju, elastičnost i druge karakteristike, važno je upozoriti na pravilnu njegu rublja. Na ušivenim etiketama svakog modela oznake su za održavanje koje, na žalost, brojne žene ne poznaju ili ih prilikom pranja ne uvažavaju.

Savjeti

Rublje, naročito ono s ušivenim žicama, u pravilu bi trebalo prati ručno.
Suvremen način života i nedostatak vremena prisiljavaju nas da većinu rublja i ostalu odjeću peremo u perilici. Kako biste ipak sačuvali ljepotu tih komada rublja, perite ih u specijalnoj mrežastoj vrećici, koja će za vrijeme pranja sačuvati oblik i izgled rublja.

Bijeli komadi rublja peru se univerzalnim sredstvom za pranje, a modeli u boji deterdžentom za osjetljivo rublje.
Omekšivač se ne stavlja jer smanjuje čvrstoću vlakana i povećava mogućnost da se rublje s vremenom rastegne. Osim toga, dodaci u omekšivaču ispune fine pore među vlaknima, pa pletivo više ne odvodi vlagu tako učinkovito kao na početku.

Bojite li se da bi se vaše rublje moglo obojiti? To ćete izbjeći tako da bijelo, odnosno svijetlo rublje nikada ne perete s odjećom drugih boja.

Tamno rublje često sadrži više boja, stoga je preporučljivo prvi put ga oprati ručno i tako odstraniti suvišnu boju.

Kod grudnjaka s pjenastim košaricama važno je da ih se previše ne gužva, savija i cijedi jer se time deformira oblik košarice. Vrlo je važno da perilica ne bude prepuna, naročito kada perete grudnjake s pjenastim košaricama. Uslijed težine rublja mogli bi se, naime, zgužvati. A kad grudnjak izvadite iz perilice, košarice poravnajte prije nego što ih stavite sušiti.

Nijedno rublje ne perite na najvišoj temperaturi (90°C)! Suvremeni materijali i sredstva za pranje omogućuju zadovoljavajuću čistoću već na nižim temperaturama.

Nakon pranja rublje objesite, no nikad ga ne sušite na suncu.  Izloženost izravnim sunčevim zrakama može uzrokovati da rublje požuti. Osim toga, sušenje na zraku mnogo je bolje za trajnost rublja od sušenja u sušilici.

Nakon sušenja glačanje većine modela nije potrebno, niti preporučljivo.

U održavanju rublja pomoći će nam i znakovi za održavanje, navedeni na ušivenim etiketama proizvoda.

 

Foto: Lisca Fashion promo

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads