Lokomotiva opet vozi: nova modna kolekcija Lane Puljić

View Gallery 10 Photos

Nakon više od dvije godine pauze, mlada i talentirana hrvatska modna dizajnerica, po struci arhitektica, Lana Puljić ima novu modnu kolekciju. Po povratku iz Londona gdje se profesionalno usavršavala na London College of Fashion i gdje je završila postdiplomski studij Graduate Diploma Fashion Design Technology, predstavila je prvu comeback kolekciju svog modnog brenda Lokomotiva.

Kolekcija, namijenjena svim ženstvenim frajericama, predstavlja ono najbolje od dosadašnjeg rada Lane Puljić i veliki je comeback domaćeg modnog brenda Lokomotiva.

Lana je, nakon godina modnog partnerstva, nedavno krenula u solo vode. Stoga ova prva samostalna kolekcija, koja predstavlja najbolje od dosadašnjeg rada, za nju ima posebno značenje. Ona na idealan način odražava Lanin šarmantan i odvažan duh. Svi su komadi veoma nosivi, no s druge strane, vrlo promišljeni, individualni i izrađeni s mnogo pažnje. S obzirom da predstavlja svojevrsni presjek rada dizajnerice, kolekcija obiluje iznimno bogatim i raznoliko korištenim materijalima. Izrađena je od satena, tila, žoržeta i lamea, laganih vunenih štofova i šljokica.

Bogat kolorit i jake boje

U kolekciji prevladava bogat kolorit i jake boje poput vatreno crvene, zagasito plave, jarko žute i tamnozelene, s ponekom nijansom nježno ružičaste kao dijametralne suprotnosti. Pored jednobojnih, snažnih komada, kroz novu kolekciju provlače se i razigrani uzorci točkica te romantični cvjetni plavi i žuti dezen. Tehnika plisiranja i ovoga je puta zaslužna za istančane reljefe na odjevnim komadima, s prizvukom suptilnog luksuza.

Lanine su siluete opuštene i ženstvene. Suprotnost čine opušteni i lepršavi modeli od plissea te oni snažni i strukturalni, poput bomberica i grandioznih volana. U njima je vidljiv utjecaj arhitekture pri dizajniranju i osmišljavanju odjevnih komada.

U kolekciji se izmjenjuju haljine i suknje mekih i lepršavih silueta, a neke od njih naglašene su strukturalnim, gotovo arhitektonskim akcentima u vidu snažnih volana i frajerskim, oversized bombericama.

Beskrajno igranje modom

Zaštitno lice kolekcije je perspektivna i nagrađivana glumica, dugogodišnja prijateljica i suradnica brenda, Lanina dugogodišnja svojevrsna muza, Tihana Lazović. Tihana savršeno utjelovljuje Lokomotiva djevojku; samosvjesnu, snažnu, svoju, iskrenu, bez dlake na jeziku, ali pomalo otkačenu, nekonvencionalnu, svojeglavu, koja  često ide protiv nekih “pravila”.

Fotografiju potpisuje mladi Filip Koludrović, talentirani fotograf iz Rijeke, iza kojeg su već projekti poput naslovnice magazina Elle, Grazie i magazina L’Officiel, kao i mnogi angažmani u svijetu. Filipova snažna estetika i jasna kreativna vizija idealno se uklopila u Lokomotivin izričaj, pomalo mračan, ali snažan, jasan i čist.

Hrabra i pomaknuta, no s druge strane ženstvena i romantična, nova kolekcija baš je poput same Lane. Sa svojim sjajnim odjevnim komadima, koje za sobom nose chic duh ležernosti i neopterećenosti, pruža mogućnost beskrajne igre s modom.

Hair: Mijo Majhen

Make up: Kristina Hošnjak za Aoma Make up Academy

Foto: Filip Koludrović

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads