Jednostavna i profinjena – Audrey Hepburn

Audrey Hepburn legendarna je glumica i ikona stila koja je svojom jednostavnošću i profinjenošću oduševljavala 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća. A njezin utjecaj na modu i poimanje modne jednostavnosti i perfektne elegancije, traje i danas. Pojavila se u vrijeme kada su raskošne plavuše Marilyn Monroe i Jayne Mansfield predstavljale ideal ženske ljepote. No, Audrey nije podlegla provokativnom stilu odijevanja tipičnom za to doba te je umjesto sljedbenice trendova postala trendseterica. Uvijek je birala kombinacije koje su bile u skladu s njezinom nježnom građom i stvarala je svoj stil. Stil koji su potom prisvojile i preuzele brojne žene diljem svijeta.

Odjeću nikada nije birala po ljepoti već po praktičnosti, a najvažniji kriterij joj je bio da pristaje njenoj krhkoj građi. Jednostavnost i decentnost odjeće i modnih dodataka koje je birala na najbolji su mogući način naglašavali njezin vedar karakter.

Vjerujem u ružičasto. Vjerujem da smijeh najbolje izgara kalorije. Vjerujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Vjerujem da treba biti snažan kada sve krene naopako. Vjerujem da su sretne djevojke, najljepše djevojke. Vjerujem da je sutra novi dan i vjerujem u čuda.

Audreyini modni klasici, dugačke haljine ravnog kroja bez rukava, baloneri, uske hlače, capri hlače, traperice, suknje, košulje, dolčevite, klasične majice uvijek jednostavnih boja bez printeva, odjeća strukiranog kroja, chic odijela, bili su njen zaštitni znak i ne da nikada nisu izašli iz mode, već su jednostavno nepovratno ušle u nju.

Bila je velika ljubiteljica ravnih cipela, omiljenog dizajnera Salvatorea Ferragama, niskih potpetica, balerinki i tenisica. Još kao djevojčica, počela se baviti plesom i baletom, ali je sa svojih 170 centimetara bila previsoka za svijet balerina. No, slavni Ferragamo specijalno za nju kreirao je cipele i balerinke kako bi se barem u njima mogla osjećati kao balerina.

Doručak kod Tiffanya

A modni klasik i jedan od najpoznatijih filmskih kostima zasigurno je njena nezaboravna haljina iz filma ‘Doručak kod Tiffanyja’. Mala crna haljina koju je nosila kao Holly Golightly stekla je kultni status, a dizajnirali su je njezin omiljeni modni kreator Givenchy i ona sama. I tako je, tih davnih godina mala crna haljina postala modna ikona. Stil. Status. Osjećaj za modu. Must have. I sve ono što se u najpozitivnijem smislu veže uz pojam elegancija. Danas gotovo svi, a ne samo nepopravljive zaljubljenica u modu, u svojoj garderobi imamo bar jednu inačicu ovog bezvremenskog klasika. Svoju omiljenu malu crnu haljinu.

Neponovljiva modna ikona svoje je stajlinge uljepšavala šeširima, maramama, velikim sunčanim naočalama, dugačkim rukavicama i vječnim biserima. Bila je predivna, jedna i jedinstvena. Bila je svoja.

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads