Omotouch: Vidljivost djelovanja aktivnih sastojaka u kozmetici

Skloni smo od kozmetičkih pripravaka očekivati čuda na našoj koži koja se događaju faktički preko noći. No, malo je aktivnih sastojaka koji pružaju instant osvježenje i rješenje. Stanice kože mijenjaju se svakih 28 do 40 dana. Stoga može proći i 4 tjedna od uvođenja novih sastojaka u rutinu njege kože da njihovo djelovanje postane vidljivo. Isto tako, nisu svi sastojci jednostavni. Postoje oni kompleksni i složeni koji se međusobno podupiru. Bave se problemima kože i to na način da obuhvaćaju cjelokupnu teksturu ili pak pomažu u reprogramiranju pigmenta boje u koži.

Bitno je napomenuti i da naša koža ne mora reagirati jednako kao i koža neke druge osobe. Dakle, imamo i faktor personalizacije koji također igra ulogu u vidljivosti djelotvornosti proizvoda. Rezultati ovise i o dužini izloženosti suncu, dugotrajnosti postojanja problematike na licu ili dotadašnje upotrebe pogrešnih proizvoda, ali i učestalosti nanošenja kozmetike i postotku aktivnih tvari u kozmetici. U Omotouchu su nosive komponente aktivnih tvari uvijek u preporučenoj dozi. Ujedno, obilato su potpomognute drugim aktivnim sastojcima koji pojačavaju i ubrzavaju efekt i njihovo djelovanje.

Ovisno o namjeni i redovitosti upotrebe, niacinamide u postotku 5% može pokazati prve rezultate već nakon 4 tjedna, umanjujući hipeerpigmantacije.


Tablica osnovnih sastojaka

Donosimo prikaz osnovnih sastojaka iz linije Omotouch, kako biste mogli lakše razumjeti što očekivati i u kojem periodu:

HIJALURONSKA KISELINA
Djeluje odmah, iako tek s vremenom obnavlja vlagu, zadržava je i čini kožu elastičnom.

SALICILNA KISELINA
4-8 tjedana
Iako se prvi rezultati mogu pojaviti nakon 2 tjedna, vidljivije rezultate vidjet ćete nakon 4-8 tjedana, a dugotrajnim korištenjem efekt će biti još veći.

VITAMIN C
3 mjeseca
Ovisno o namjeni, za ublažavanje hiperpigmentacija dodatno ovisi i o dugotrajnosti postojanja. Za pomoć u produkciji kolagena, svježini lica rezultati bi mogli biti vidljivi i ranije.

VOLUFORM
4-6 tjedana
Prvi rezultati bit će vidljivi nakon 4-6 tjedana. No, dermofilirajući učinak bit će najbolje vidljiv konzistentnom uporabom i imat će kumulativni učinak na tektsturu kože i popunjavanje bora.

BAKUCHIOL (prirodni retinol), PEPTIDI
2-3 tjedna
Za blagi učinak popunjavanja sitnih bora djelovat će već u ranoj fazi korištenja. No, za bilo kakav ozbiljniji efekt, zahtijeva dugotrajnost korištenja.

ALOE VERA
1 mjesec
Smiruje kožu, ali za ozbiljnija stanja poput rozacee potrebno je uključiti i puno drugih faktora u efikasnost primjene.

AHA KISELINE
4-8 tjedana
Diskoloracije počinju slabiti, a za 2-6 mjeseci prozvodnja novog kolagena rezultira poboljšanom elastičnošću, koža je zategnutija i umanjuju se bore.

NIACINAMIDE
4- 6 tjedana
Ovisno o namjeni i redovitosti upotrebe, niacinamide u postotku 5% može pokazati prve rezultate već nakon 4 tjedna, umanjujući hipeerpigmantacije. Anti-age efekt postiže se nakon 8 tjedana, jer djeluje na staničnom nivou, pa su i rezultati sporije vidljivi.

Za više informacija o Omotouch proizvodima i njihovoj namjeni, djelovanju i sastojcima posjetite Omotouch web shop. 

Violeta Beljić Kušić

Diplomirani sam inženjer arhitekture, a svoju strast u struci usmjerila sam prema interijerima. Holistički pristup ljepoti promoviram izradom prirodne kozmetike oivčene laboratorijskim inovacijama, te kao instruktorica face yoge unutar svog branda [omo]TOUCH. Uvijek kreativna, sretno nosim svoje 50+ godine i hedonistički volim ljude koje me okružuju.

WordPress Ads