Očistite toaletnu torbicu od nepotrebnih make up proizvoda

Osjećate li se ponekad zatrpano količinom stvari koje posjedujete i koje rijetko do nikad ne koristite, no svejedno skupljaju prašinu u vašem stanu? Na ovaj problem naročito nailazimo u svojim kupaonicama, koje znaju biti dupkom ispunjene make up proizvodima koji nam se smiješe s polica i umivaonika, no nemaju skoro nikakvu uporabnu vrijednost. Dobili smo ih na poklon, nabavili u trenutku impulzivne kupovine, eventualno jednom isprobali i već prešli na nešto novo, no svejedno nam je takve proizvode žao baciti. Ulazimo u začarani krug gomile stvari koja se skuplja po kupaonici i kozmetičkim torbicama, a sav taj nered svakako utječe na to i kako se osjećamo.

Pa kako efikasno očistiti svoju make up kolekciju od suvišnih proizvoda i odmah se osjećati mnogo bolje?

ISTAKNITE NEŽELJENE ILI NEODGOVARAJUĆE PROIZVODE

Uzmite sat vremena samo za sebe, zatvorite se u kupaonicu i na jedno mjesto stavite sav make up koji posjedujete, koristili ga ili ne. Tako ćete dobiti dojam koliko točno proizvoda posjedujete i vrlo vjerojatno shvatiti kako vam tolika make up kolekcija uopće nije potrebna. Budite realni prema sebi. Isključite emocije i hladne glave podijelite proizvode na tri kategorije. Jednu u kojoj je make up koji trenutno koristite i nastavit ćete ga vjerojatno koristiti do kraja. Drugu u kojoj je make up koji trenutno ne koristite, ali planirate. Treću u kojoj je make up za koji se pitate zašto ga uopće čuvate, jer znate da ga nikada nećete koristiti. Posljednja grupa proizvoda mora ići van iz vaše kupaonice. Ako vam je žao baciti ih, pitajte prijateljice jesu li zainteresirane za njih, jer nekoj od njih sigurno će se više sviđati ili više odgovarati nego vama.

PROVJERITE ROKOVE TRAJANJA

Kupaonicu i kozmetičku torbicu ne čistimo baš svakog dana i a ovakva velika spremanja i inventure događaju se rijetko. Pa već kada ste se upustili u ovaj izazov, svim proizvodima koje posjedujete provjerite rokove trajanja. Na ambalažama proizvoda istaknuto je koliko dugo se make up može koristiti nakon otvaranja. Puderi i primeri najčešće traju 24 mjeseca od trenutka kada su otvoreni, rumenila i sjenila isto toliko, tekući tuševi i maskare oko 3 mjeseca, a ruževi za usne godinu dana. Ako posjedujete zbilja stari make up koji je već promijenio miris ili izgled, bacite ga bez razmišljanja. Vjerujte nam, već po ovom kriteriju eliminirat ćete mnogo suvišnog make upa.

MAKE UP RUTINA PO MJERI MINIMALISTICA

Žene koje žive po načelima minimalizma, naučile su nas mnogo toga. Pa sve i da ne želite otići u krajnost, svejedno možete posuditi i implementirati neka njihova rješenja. Svoju make up kolekciju dodatno ćete suziti ako na papir stavite što sve točno čini vašu svakodnevnu make up rutinu. U domeni dnevnog make upa, ključni proizvodi bit će puderi, maskare, olovke za obrve, rumenila i balzami ili lagani ruževi za usne. A u domeni večernjeg make upa naći će se i tuševi, palete sjenila, highlighteri i nešto jači ruževi. Svi ostali proizvodi, koji vam se možda jako sviđaju, no u stvarnosti ih baš nikada ne koristite, zbilja mogu ići iz vaše kupaonice. Ponovno, ideja je da ih poklonite prijateljicama kojima će možda dobro doći.

KVALITETA IZNAD KVANTITETE

Kako biste doista zadržali red u svojoj kupaonici i kozmetičkoj torbici, potrebno se držati principa i kada je u pitanju kupovina u drogerijama ili parfumerijama. A jedan od glavnih principa je ‘kvaliteta iznad kvantitete’. Kupujte manje i bolje. Osim toga, pokušajte izbjeći impulzivnu kupovinu proizvoda koji jako malo dođu, no negdje duboko u sebi znate da ih uopće nećete koristiti i da nisu za vas.

 

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads