Njega tijela na koju ponekad zaboravimo

Savjeti za njegu kože uglavnom se odnose na kožu lica, no što je s ostatkom tijela? Vrijede li ista pravila i na što obratiti pažnju?

PILING LAKTOVA

Trenje kože o odjeću, posebice na koljenima i laktovima, čini kožu suhom. Zato području laktova i koljena posvetite posebnu pažnju. Dok se tuširate, napravite blagi piling, a prije spavanja nanesite hidratantnu kremu. Kožu laktova izvrsno će omekšati proizvodi koji sadrže ureju.

NJEGA NOKTIJU

Treba li posebno njegovati nokte? S godinama nokti postaju suhi i hrapavi, zbog čega se počinju razlistavati i pucati. Zato na nokte nanosite hranjive proizvode koji će ih nahraniti i učiniti čvršćima.

KOŽA SKLONA AKNAMA

Ako ste skloni aknama na leđima ili ramenima, vodite računa i o tome da proizvod koji nanosite „od brade do nožnih prstiju“ bude prilagođen vašoj koži. Nemojte uzeti bilo kakav losion ili mlijeko za tijelo, pobrinite se da odaberete proizvod koji neće dodatno zatvoriti pore i zamastiti kožu.

NJEGA DEKOLTEA I VRATA

Nemojte zaboraviti njegu dekoltea i vrata. Koža ovih područja vrlo je osjetljiva i sklona pokazivanju znakova starenja. Na dekolte i vrat ujutro je poželjno nanijeti kremu sa zaštitnim faktorom, a prije spavanja će poslužiti i kreme koje koristite za lice, samo nemojte odabrati one s alkoholom, jer je koža vrata vrlo osjetljiva.

IZBJEGAVAJTE VRUĆE KUPKE

Za kožu je puno bolje tuširanje, nego vruća kupka kojom se isušuje koža. Uvijek je bolje da je voda mlaka, a ne vruća. Ako baš ne možete odoljeti kupkama, nemojte ih raditi prečesto niti predugo ostajati u vodi.

KREMA, MLIJEKO ILI LOSION?

Kako biste koži pružili dubinsku hidrataciju i hranjivu njegu, odaberite proizvod koji odgovara vašoj koži. Za njegu tijela najčešće se upotrebljavaju kreme, mlijeka i losioni. Kreme za tijelo bogatije su teksturom i obično sadrže jednaku mješavinu ulja i vode. Mlijeka za tijelo više su tekuće teksture od krema, ali su ipak gušća od losiona, dok su losioni vrlo lagane i manje ljepljive teksture koja se lako upija u kožu zahvaljujući manjoj viskoznosti.

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads