Njega kože nakon ljeta

Ovoga smo se ljeta nauživali u dugim, toplim danima, no, pitanje je koliko je to bilo dobro za našu kožu. Bez obzira koliko je čuvamo (ili ne čuvamo!) od pretjeranog izlaganja suncu, nemoguće je izbjeći sunčane zrake koje nam svojom jačinom u zadnjih nekoliko godina i nisu pretjerano naklonjene. U kombinaciji s osjetljivijom kožom, može doći i do većih problema. A alergija na sunce postala je gotovo normalna pojava.

Kako bi se spriječila isušenost kože, pjege i ostala oštećenja, kožu je potrebno posebno pažljivo i temeljiti njegovati nakon povratka s godišnjeg odmora. Hidratizirajte je unoseći dovoljne količine tekućine, a to je puno, jako puno. Podsjećajte se da tijekom dana pijete puno vode. Bilo bi optimalno kada bi to bilo preporučenih 8 čaša ili cca 2 litre.

Nakon sunčanja koža je puna mrtvih stanica koje treba odstraniti dobrim i temeljitim pilingom. Tijelo dobro istrljajte prilikom tuširanja i nakon toga obavezno namažite bogatom kremom ili uljem za tijelo. Mlijeko za tijelo po svojoj je strukturi lakše od kreme, no ovo je razdoblje kada je koži potrebna jača i hranjivija njega.

Ukradite još koji trenutak samo za sebe i poklonite si opuštajuću masažu.

Piling lica možete ponoviti svakih nekoliko dana, ali nemojte pretjerati. Bolje ga je raditi jednom tjedno, kontinuirano, nego svakih nekoliko mjeseci agresivno. Čuvajte svoju kožu, još će vam dugo trebati! Ako je vaša koža posebno osjetljiva, piling lica dovoljno je napraviti jednom u dva tjedna. Nakon temeljitog pilinga, na redu su hranjive maske za kožu lica koje ću joj vratiti svježinu i dobro je nahraniti. Tek potom nanosite hidratantnu kremu i vratite isušenoj koži potrebnu vlagu.

Ne zaboravite ni na povremenu detoksikaciju i, što je najvažnije, naspavajte se, jer tada vaša koža najbolje diše.

A nakon što pročitate ovaj članak, prošećite do kuhinje i pripremite ovu sjajnu masku za lice od sastojaka koje sigurno imate kod kuće.

Sastojci:

  • dvije žličice meda
  • dvije žličice bademovog ulja
  • dvije žličice maslinovog ulja (ili ulja jojobe)
  • pola šalice jogurta

Otopite med i dodajte bademovo ulje. Promiješajte drvenom žlicom i dodajte maslinovo ulje i jogurt. Sve sastojke izmiješajte u homogenu smjesu.

Pripremljenu masku najmanje dva puta tjedno nanosite na očišćenu kožu lica i ostavite da djeluje oko pola sata. Nakon toga, lice dobro operite mlakom vodom i nanesite kremu za lice koju inače koristite, dnevnu ili noćnu, ovisno o tome u kojem dijelu dana ćete stavljati masku. U ovoj maski jogurt je zadužen za lagani piling lica, med za hidrataciju, a maslinovo  (jojobino) i ulje badema za obnovu i revitalizaciju kože.

 

 

 

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads