Ricinusovo ulje – spas za kosu, obrve i trepavice

Jedan od simptoma narušenog rada štitnjače je opadanje kose, ali i prorijeđene obrve. Imate li problema sa štitnoj žlijezdom, zasigurno ste primijetili prorijeđenu ili gotovo potpunu praznu površinu završetka obrva. Ili ste, možda, uništili i trajno prorijedili obrve pretjeranim čupanjem, istanjili trepavice šminkanjem i neredovitim skidanjem make-upa? Možda vam je i kosa oslabila od čestog ili neprimjerenog tretiranja?

Ricinusovo ulje ima jako anti-mikrobno i anti-upalno djelovanje.

Ricinusovo ulje prirodno je rješenje za ove probleme. Jeftino je, dostupno i stvarno djeluje!

Zašto je ricinusovo ulje tako posebno?

Ricinusovo ulje tekuće je zlato za kosu, obrve i trepavice. Koristi se još od vremena starih Egipćana. Ovo ulje ne samo da ovim vlasima daje zdrav izgled i poboljšava njihovu teksturu, već ubrzava i rast. Gusto je, zlatne boje, a dobiva cijeđenjem iz plodova biljke ricinusa. No, zašto je tako posebno?

Ulje ricinusovo sadrži rijetku masnu kiselinu koja se zove ricinoleična kiselina. Može naći samo u ovom ulju i u pojedinim vrstama gljiva. Zbog bogatog sadržaja ove kiseline, ricinusovo ulje pokazuje jaka anti-mikrobna i anti-upalna djelovanja.

Osigurava hidratantni učinak na obrvama, trepavicama, kosi i vlasištu. Zbog velike moći prodiranja, ricinusovo ulje ne samo da oblaže dlaku već i prodire u nju. Na taj način prenosi brojne minerale i hranjive tvari, čime se osigurava dugotrajna hidratacija i njega kose i vlasišta.

Ricinusovo ulje potiče rast trepavica, obrva i kose, čak i na prorijeđenim mjestima. Ali, na žalost, ne tamo gdje je folikula uništena.

Štitnjača i opadanje kose – učinite je opet zdravom i sjajnom

Koristite ga redovito

Redovitom upotrebom, ricinusovo ulje može popraviti i oštećenja kose izazvana kemijskim putem. Jedno od najčešćih su oštećenja nastala uslijed korištenja jakih boja za kosu i slično. Omega-9 masne kiseline, koje ovo ulje sadrži u izobilju, hrane kosu i sprječavaju isušivanje vlasišta. Ricinusovo ulje djeluje i kao sredstvo za zadržavanje vlage, jer privlači vlažnost u kosu i kožu. Redovito nanošenje ovog ulja učinit će kosu mekanom i podatnom.

Za najbolje rezultate potrebno je koristiti hladno cijeđeno ili ricinusovo ulje s Jamajke (ono je dosta tamnije boje). Kvalitetno hladno cijeđeno ulje je zlatno žute boje s blagim mirisom biljke. Nakon nanošenja, ovaj miris se gubi. Također, istraživanja pokazuju da hladno cijeđeno ulje smanjuje bore i tamne mrlje na koži.

Kako ga nanositi?

Obrve i trepavice

Navečer, prije spavanja, očistite lice i oči. Umočite štapić za čišćenje ušiju u ricinusovo ulje i pređite njime po obrvama i trepavicama. Dobro utapkajte. Možete ovo raditi i prstima, ali pazite, jer je ovo ulje ljepljivo i viskozno.

Nakon 2-3 mjeseca svakodnevne večernje primjene, obrve i trepavice će biti obnovljene, vidno deblje, tamnije i gušće. A prorijeđena mjesta će se popuniti. Ipak, ne očekujte da će rasti tamo gdje je folikula kompletno uništena.

Kosa

Prije samog nanošenja, potrebno je imati vlažnu kosu. Ricinusovo ulje je vrlo gusto i viskozno tako da se ne preporuča nanošenje većih količina. Nanošenje većih količina neće pomoći, samo će kosu učiniti masnom i opuštenom. Također, važno je da ga nanosite samo na korijen i vlasište ili na vrhove.

Nakon nanošenja, kosu prekrijte kapom za tuširanje ili plastičnom vrećicom. Omotajte je toplim ručnikom i ostavite da odstoji do dva sata. U tom vremenu, kosa i vlasište bi trebali upiti ulje. Nakon toga kosu dobro isperite. Ne nanosite velike količine ulje, jer ćete kosu morati ispirati nekoliko puta. Zatim je operite na uobičajen način.

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads