Trči za snovima – Mliječna staza 2017.

Nedjelja 10. rujna bila je jedan od rijetkih dana kada sam bila slobodna i bez ranije dogovorenih obaveza, pa sam se rado odazvala pozivu i potvrdila sudjelovanje u humanitarnoj utrci Mliječna staza 2017, koja se trčala pod nazivom Trči za snovima.

S projektom Mliječna staza upoznala me predstavnica UNICEF-a Hrvatska. Riječ je o dugoročnom projektu, koji će, kako je zamišljeno, okupljati i aktivirati sve one koji žele pružati svoju pomoć i podršku prijevremeno rođenim bebama, toj najranjivijoj skupini djece. Pomoć se prije svega sastoji od prikupljanja priloga za osnivanje prve banke humanog mlijeka za prijevremeno rođenu djecu u Hrvatskoj. Uz sudjelovanje na humanitarnoj utrci, vrlo rado sam prihvatila i poziv da, uz Bojanu Gregorić Vejzović, budem i jedna od UNICEF-ovih ambasadorica dobre volje.

Mliječna staza je utrka za osnivanje prve banke humanog mlijeka za prijevremeno rođenu djecu koja trebaju najbolju moguću skrb.

Prihod od kotizacija namijenjen je otvaranje prve banke humanog mlijeka, a koja će biti smještena u jednoj od zagrebačkih bolnica. Općenito, takve su banke neprofitne  organizacije za prikupljanje, ispitivanje, obradu, čuvanje i distribuiranje humanog mlijeka. Svojim djelovanjem pomažu prijevremeno rođenoj djeci i novorođenčadi preživjeti ovo prvo, neizvjesno razdoblje života i lakše se oporaviti pomoću najhranjivijeg i najzdravijeg mlijeka koje im je u toj dobi moguće pružiti.

Utrka Mliječna staza održana je na Kvaternikovom trgu i okupila je više od 1500 trkača. Svi su oni svojim doprinosom pokrenuli ono najpotrebnije – lavinu dobrote usmjerenu osnivanju ove humane banke mlijeka, a time i povećavanje šansi za preživljavanje onim najsitnijim zvjezdicama među nama.

Hvala UNICEF-u, hvala svim volonterima, sponzorima i trkačima i svima onima koji svojom dobrotom šire svijest o tome da je postojanje svih nas opravdano jedino ako širimo ljubav i dobro.

Vidimo se u još većem broju sljedeće, 2018. godine!
Vaša Ironwitch

 

Foto: Instagram, društvene mreže

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads