Tatjana Krajač, odlazak omiljene novinarke

Vesela, brbljava, topla, puna pozitive i neumorne energije, vrckava i vragolasta privatno. Naša Tajči.

Profesionalna, pametna, britka, uporna, snalažljiva, vjerodostojna i pronicljiva profesionalno. Tatjana Krajač.

Shrvana tugom, ovih mi se dana neizvjesnosti, a potom i boli, pred oči stalno i uporno vraća slika Tajči kako na novinarskom zadatku cijepa drva. Da, prava drva pravom sjekirom. Obavljajući intervju s ministrom Bošnjakovićem u sklopu intervjua s poznatim političarima u njihovom privatnom okruženju, s Bošnjakovićem je cijepala drva. Bez pardona, bez zadrške, kao da je to najprirodnija stvar na svijetu. Jednako kao kad je s ministricom Žalac plesala slavonsko kolo. Ili boksala sa saborskom zastupnicom Sabinom Glasovac.

Posebna, drugačija, naša…

I zato je bila posebna. I drugačija. I nekako naša. Ne samo nas koji smo je poznavali, već naša naša. Svih koji su je gledali na malim ekranima, koji su voljeli njene priloge, reportaže, javljanja uživo i intervjue. Prikovala bi vas za stolac i ne biste se pomaknuli sve dok ona nije završila i rekla što je namjeravala. I nije podilazila, nije bila snishodljiva. Pitala je, kopala, čeprkala i tražila baš ono što bismo u tom trenutku jedino željeli znati. Nije se predavala, niti posustajala. Zbog toga su je cijenili i sugovornici. Bez agresije, bez napada i grubosti dobila bi ono što je htjela čuti. A gađala je pitanjima precizno, nenamješteno, nedogovoreno.

Razgovarala je s gotovo svim vodećim političarima u zemlji, u nekoliko saziva Vlade i Sabora. I prema svima se odnosila jednako, svjesna da je njena dužnost postavljati pitanja i biti odgovorna prema gledateljima. Cijenila je sugovornike, ali prije svega cijenila je svoju profesiju i svoj zadatak. I svaki je obavljala predano, dajući sve od sebe, kao da je zadnji…

Vesela, razdragana, radoznala…

Privatno je bila vrckava zafrkantica, riznica najrazličitijih priča, neumorna u razgovorima, zanimljiva, zabavna…ovaj popis je dugačak i svatko tko ju je poznavao mogao bi dopisati svoj dio doživljaja Tajči. A sve nas zajedno uz nju veže ljubav. Ljubav prema tom posebnom stvorenju koje se već pri prvom susretu uvuče pod kožu i nakon toga dovoljno je da je netko samo spomene, pa da vam se razvuče osmijeh. Rijetke su osobe koje vole baš svi. Tajči je definitivno bila jedna od njih. Apsolutno svi su je voljeli. Njenu dobrodušnost, jednostavnost, iskre u očima i taj nezaboravan osmijeh koji bi je sav ozario. A ona je tu ljubav uzvraćala toplinom i odanošću i sa svakim gradila zaseban odnos.Voljela je kolače. Mađaricu posebno. Počelo je na Marininom rođendanu i nastavilo se… U bilo kojoj prigodi, na bilo čijem stolu, po bilo kojem receptu, mađarica je bilo kolač uz koji se uvijek spominjala Tajči.Ovih su dana jedni pravi slavonski svatovski kolači zakasnili i nisu doživjeli njen osmijeh… Ali je magnetić iz Las Vegasa, posebno biran specijalno za nju, na vrijeme stigao i našao mjesto uz ostale uspomene s njenih putovanja. A putovala je po cijelom svijetu, smirujući svoj nemirni, istraživački duh i želju da vidi i doživi što više toga. Kao da je znala…
Pamtite me po pjesmama mojim…davni su stihovi starog majstora riječi. A sad nam je otišao i ovaj majstor riječi, premlad da ode bilo gdje. Osim na plivanje s dupinima, na druženje sa svojim američkim prijateljima, na dalmatinske otoke i razgovore s političarima. Premlad da ode u vječnost, ali dovoljno star da nam utisne duboki trag… i ostane.
Foto: Nova TV, Facebook
Branka Panić

"Oni koji me sreću, misle da ja to putujem. A ne putujem ja. To beskraj po meni hoda." / M.M.A.

WordPress Ads