Nagrađujemo: Limfna drenaža tijela – uvijek je dobra ideja!

Limfna drenaža bezbolan je i učinkovit tretman kojim se mehaničkim putem potiskuje nataložena međustanična tekućina i usmjerava prema limfnim centrima na tijelu, koje ih prirodnim metabolizmom eliminiraju iz organizma.

Limfna drenaža najbolja je detoksikacija kojom se tijelo rješava nakupljenih otpadnih tvari, toksina i oteklina, uz efikasno poboljšanje cirkulacije.

Zašto se odlučiti za limfnu drenažu tijela?

Razloga je mnogo. Ovo je 10 najznačajnijih:

• Smanjuje otekline na tijelu.
• Dovodi do smanjenja obujma tijela.
• Izbacuje toksične i otpadne tvari iz organizma.
• Ubrzava limfnu cirkulaciju
• Ubrzava metabolizam.
• Poboljšava prokrvljenost tkiva.
• Potiče razgradnju celulita.
• Doprinosi kvalitetnijem tonusu kože.
• Ubrzava oporavak nakon operativnih zahvata.
• Osnažuje imunološki sustav tijela.

Limfna drenaža tijela

Svakodnevna izloženost stresu, premalo gibanja, sjedilački način života, prekomjerna tjelesna težina i nepravilna prehrana, predstavljaju veliko opterećenje za naš organizam. Posljedice toga su loša prokrvljenost tkiva, nogu, ruku, stražnjice i trbuha. Dolazi do nakupljanja otpadnih produkata metabolizma, punjenja i povećanja volumena masnih stanica, oticanje nogu, pojave celulita i proširenih vena.

Manji zastoj limfe događa se svakodnevno pri dužem stajanju zbog sile teže. Veći i kompleksniji zastoji limfe događaju se nakon operacija ili bolesti. Karakterizirani su otokom na tijelu, posebno izraženim na nogama i rukama.

Limfna drenaža je bezbolan i učinkovit tretman kojim se mehaničkim putem potiskuje nataložena međustanična tekućina i usmjerava prema limfnim centrima na tijelu, koje ih prirodnim metabolizmom eliminiraju iz organizma. Time se aktivira tok limfe kroz limfne putove u kojima se sakupljaju i izbacuju otpadni produkti iz tkiva. Pod normalnim okolnostima, limfnim sustavom svakodnevno protječe oko 4 litre tekućine. Limfa igra ključnu ulogu u imunološkom sustava tijela.

Limfna drenaža potiče razgradnju celulita i dovodi do smanjenje obujma, pospješuje prokrvljenost tkiva i otklanja edeme uspostavljajući ravnotežu tekućina u organizmu i postižući njegovo bolje opće stanje.

Limfna drenaža proizašla je iz razumijevanja anatomskog i fiziološkg sustava cirkulacije čovjeka. Stimulira aktivnost limfnih putova, obnavlja prolazak limfe na kritičnim točkama i ubrzava metabolizam tkiva. Njime se potiče brže kolanje tekućine organizmom. Poboljšava se funkcija limfnog sustava koji učinkovitije i brže izlučuje suvišnu tekućinu i štetne tvari iz tijela.

Limfna drenaža potiče razgradnju celulita i dovodi do smanjenje obujma, pospješuje prokrvljenost tkiva i otklanja edeme uspostavljajući ravnotežu tekućina u organizmu i postižući njegovo bolje opće stanje. Cjelokupan tretman dovodi do stanja opuštenosti, prestanka natečenosti i uklanjanja boli. Limfna drenaža višestruko pozitivno djeluje na naš organizam. Preporuča se i nakon kirurških zahvata jer smanjuje otekline, ublažava bol, pospješuje zarastanje ožiljaka te podiže imunitet u tretiranom dijelu tijela.

Kome je potrebna limfna drenaža?

Pronađete li se u nekom od sljedećih stanja, svakako ste kandidat za limfnu drenažu:

  • skloni ste oticanju nogu i ruku
  • imate celulit
  • imate proširene vene nogu
  • pretili ste
  • imate lošu prokrvljenost tkiva trbuha, ruku, bokova, nogu i stražnjice
  • skloni ste nakupljanju otpadnih produkta metabolizma
  • oslabljen vam je imunološki sustav tijela
  • nedavno ste imali kiruršku operaciju

Priprema prije tretmana

Limfa kao tekućina sporo protječe unutar tkiva. Za ubrzanje protoka važna je dobra hidratacija organizma koja se postiže primjerenim unosom tekućine u tijelo, najmanje dvije litre vode dnevno. Time se postiže manja gustoća tekućine, stimulira se njeno lakše cirkuliranje i pojačano ispiranje tkiva.

Tijek tretmana

Limfna drenaža ugodan je tretman s višestrukim djelovanjem. Tretman uključuje limfnu stimulaciju drenažnih centara koji se time uspješno aktiviraju te superselektivnu limfnu drenažu tijela. Za vrijeme tretmana koristi se više aparativnih programa uz pomoć kojih se postiže visok drenažni učinak s izbacivanjem viška tekućine i toksina iz tijela. Tretman traje 60 minuta.

Oporavak

Vrijeme oporavka nakon limfne drenaže tijela nije potrebno. Odmah nakon limfne drenaže možete nastaviti sa svojim svakodnevnim aktivnostima.

Rezultati

Rezultati limfne drenaže tijela očituju se u smanjenju oteklina i obujma, izbacivanju toksina i viška međustanične tekućine, ubrzanju metabolizma, boljoj prokrvljenosti tkiva, redukciji celulita, kvalitetnijem tonusu kože, jačanju imunološkog sustava tijela i bržem zdravstvenom oporavku. Rezultati su vidljivi i značajni već nakon prvog tretmana, a za puni učinak, ovisno o individualnom statusu osobe, potrebno je učiniti od 3 do 5 tretmana.

Stručni medicinski tim Med. Kontura Estetika ima 5 godina iskustva u uspješnom provođenju tretmana limfne drenaže tijela. Odlučite se na limfnu drenažu tijela već danas i osigurajte zdravlje svome tijelu.

Više o tretmanu limfne drenaže: https://www.medkontura.hr/tretmani/limfna-drenaza

Posjetite Facebook Med.Kontura: https://www.facebook.com/search/top/?q=med.kontura

Prije prvog tretmana obavljaju se konzultacije i detaljno savjetovanja sa specijalistom koji će odgovoriti na vaša pitanja i detaljno vas upoznati s tretmanom. Za dogovor termina, konzultacije i savjetovanje nazovite na kontakt telefonski broj: 01 4107 417.

Med. Kontura Estetika
Zagreb, Rudeška cesta 171
T. 01 4107 417
E. I. http://www.medkontura.hr/  Facebook Med.Kontura Estetika

Med. Kontura Estetika i portal Štitnjača.hr poklanjaju jedan tretman limfne drenaže!

Napišite nam: Zašto ste pogodan kandidat za tretman limfne drenaže? 

I pričekajte 26.02.2018. kada ćemo objaviti ime sretne dobitnice/dobitnika (bira se putem https://www.randomizer.org/) Sretno!

Napomena: nagradna igra traje do 25.02.2018., a ime dobitnika bit će objavljeno 26.02.2018.

  • LIMFNA DRENAŽA
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

IME DOBITNICE: Mirjana Stevanović, Zagreb

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads