Predstavljena knjiga “Antiaging prehrana” nutricionistice dr. Lejle Kažinić Kreho

U Zagrebu je sinoć predstavljena knjiga dr Lejle Kažinić Kreho “Antiaging prehrana”. Poznata i međunarodno priznata nutricionistica okupljene je upoznala s činjenicom koliko zdrava i uravnotežena prehrana može poboljšati raspoloženje, usporiti procese starenja organizma i dovesti do bolje vitalnosti i zdravlja.

Prirodna terapija protiv starenja

Predstavljanje knjige moderirala je spisateljica psihoterapeutkinja Milana Vlaović. Kroz razgovor s dr Kažinić Kreho dodatno je pojednostavila i objasnila prednosti alkalnog načina prehrane koji se znanstveno potvrđuje kao izvrsna prirodna terapija protiv starenja. Također je pojasnila što kiselost stvara našem tijelu te kako liječiti bolesti alkalnom prehranom.

Prednost knjige je što je pisana jednostavnim irazumljivim jezikom za svakoga, a razotkriva i mnoge manje poznate činjenice o kvalitetnoj i uravnoteženoj prehrani. I sama sam pobornica zdrave prehrane koju smatram vrlo korisnom za stanje općeg zadovoljstva duha i tijelarekla je Milana Vlaović.

Antiaging prehranom dr Lejle Kažinić Kreho može se usporiti proces starenja organizma i poboljšati vitalnost i zdravlje.

Dr Lejla Kažinić Kreho istaknula je kako se današnje društvo bazira na kultu mladosti. “Mogu reći da smo postali opsjednuti mladošću. To i nije loše, dok god prirodnim putem utječemo na proces starenja. U knjizi sam objedinila svoja znanja i prezentirala ih čitateljima na jednostavan i pitak način. Željela sam da informacije o Antiaging prehrani dođu do što većeg broja ljudi. Uz praktične razloge,  poput mladolikog izgleda, ovakvim načinom prehrane možete uistinu utjecati na svoje zdravlje i osjećaj zadovoljstva i ispunjenosti. Uvijek ističem kako je hrana naša najintimnija veza s vanjskim svijetom. I upravo je ona sredstvo kojim oblikujemo svoje unutarnje zdravlje i svoj vanjski izgled.’ 

Praktični savjeti i brojni recepti

Doktorica Lejla Kažinić Kreho magistrica je nutricionizma i dugogodišnja članica Britanskog nutricionističkog društva. Studirala je na prestižnim sveučilištima u Velikoj Britaniji: Kraljevskom koledžu, potom na Londonskom sveučilištu te Institute Dunn Sveučilišta u Cambridgeu. Ujedno je i utemeljiteljica alkalnog načina prehrane u Hrvatskoj i najveći ambasador takve vrste prehrane.

Knjiga pored praktičnih i teoretskih znanja donosi i 30 recepata za sedmodnevni alkalni antiaging dijetetski program po danima. Donosi i 15 recepata za savršen i mladolik ten, kosu, mladenačku cirkulaciju te prijedloge za prehranu kojom ćete pobijediti stres, riješiti se hiperpigmentacije, akni i sl.

Drago mi je da je doktorica uspjela približiti knjigu i nama koji nismo vezani uz medicinu i nutricionizam. Knjiga je jednostavna, a recepti se mogu lako pripremiti i ne iziskuju puno vremena, znanja ili novaca. Uistinu, ovo je knjiga koja je trebala svima koji se brinu za svoje zdravlje’ istaknula je Ana Marija Žužul ispred Školske knjige.

Vrijeme je da se uoči ljeta posvetimo svom zdravlju i kvalitetnu prehranu uvrstimo na svoje jelovnike. Vrijeme je za knjigu “Antiaging prehrana”.

Dr Lejla Kažinić Kreho: Štitnjača i prirodna terapija hranom

Dr Lejla Kažinić Kreho: Hranom do blistavog tena 

Dr Lejla Kažinić Kreho: Važnost alkalne prehrane

Foto: PROMO

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads