Influenceri na Ženskoj priči

U klubu hrvatskih glazbenika SAX!, sinoć je održan drugi ovosezonski  zabavni talk-show „Ženska priča“. komičarka i spisateljica Marijana Perinić ugostila je hrvatske influencere: Alis Marić, Maju Brekalo, Luciju Lugomer i Domagoja Jakopovića Ribafisha. Sav prihod od ulaznica doniran je Europskoj koaliciji protiv raka dojke Europa Donna Hrvatska.

Svi željni zanimljivih i zabavnih tema, sinoć su uživali u prepunom klubu Sax!. Za to su zaslužni gosti večeri koje su bez imalo zadrške pričali o svom poslu, izazovima, putu uspjeha, svim usponima i padovima. I spremno odgovarali na brojna pitanja publike.

Otkaz u 50. godini

U ugodnom dvosatnom razgovoru s komičarkom Marijanom Perinić, Alis Marić s portala Čitaj knjigu otkrila je kako je u 50. godini života dobila otkaz. Tada se sasvim slučajno i intuitivno bacila u vode „društvenih mreža“, o kojima nije znala baš puno. Danas na Facebooku ima preko 440,000 pratitelja, a na Instragramu preko 55,000. Ova strastvena čitačica, regionalna influencerica, koju vjerno prate u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Sloveniji, svojom je strašću, upornošću i trudom oživjela vrijednost knjige. Dokazala je svima kako je čista laž da knjige odumiru. Poznata Baka blogerica trenutačno vodi četiri facebook pagea, ima svoju osobnu biblioteku, udomljuje preko 700 knjiga. A posebno je vesele i učestali posjeti zatvoru Remetinec. “Najviše sam ponosna na projekt Okreni novu stranicu. Njime zatvorenike upoznajemo s važnošću čitanja, a za ne povjerovati je koliko su oni pozitivno motivirani.

BLOCK je pola zdravlja

Lucija Lugomer, prvi hrvatski plus size model, bez imalo zadrške je pričala o svojim počecima, koji nisu bili baš obećavajući, Danas ima preko 163,000 pratitelja na Instragramu i na Facebooku. „Do prije tri i pol godine bila sam obična djevojka iz susjedstva. Kako su mi svi govorili da pomalo sličim na Angelinu Jolie, moja želja je bila biti model za lice, kosu, nokte… Tako sam se tako sama naučila šminkati preko kanala Youtube. Sve dok jednog dana nisam shvatila da je upravo to što sam punija moja posebnost. I da zašto ne bih bila plus size model.

Između redaka nam je otkrila kako je njena velika želja živjeti i raditi u Americi. Podijelila je svoja iskustva s mnogobrojnim hejterima kojima niti ne pokušava odgovarati. Njena je poruka da je opcija BLOCK pola zdravlja.

Zdrave navike

A sve o okusnoj i finoj hrani ispričala je stjuardesa Maja Brekalo, s preko 15,000 sati u zraku u svojoj dosadašnjoj karijeri. Osim letenja, velika joj je ljubav upravo –zdrava hrana po plant based principu. Njena je životna misija svoje vjerne pratitelje, kojih je za sada preko 158,000 na Instragramu, podučavati zdravim navikama. Maja već godinama piše i svoj blog o veganskoj hrani. Na njemu se mogu pronaći recepti, postupci pripreme hrane, uz fotografije koje sama obrađuje. Ponekad joj treba cijeli dan za objavu jednog recepta. Velika joj je želja proširiti svoje djelovanje i na druga područja. „Zdrav život ne obuhvaća samo prehrana, već i važnost bavljenja sportom, a i uživanje na putovanjima. O tome želim sve više pisati na svom blogu, ali se ipak najviše veselim svojoj prvoj kuharici koja bi uskoro trebala izaći“, kaže poznata Food blogerica.

Jedem po kućama

Malo tko odiše tolikom skromnošću i jednostavnošću kao jedan od najpoznatijih hrvatskih blogera i kolumnista Domagoj Jakopović Ribafish. On je sinoć u Saxu publiku nasmijavao i savjetovao svojim zabavnim pričama iz bogatog gastronomskog života. Poznat po kolumnama o muško– ženskim odnosima te putopisima, Ribafish se u zadnje vrijeme ipak isprofilirao u renomiranog poznavatelja hrane i pića. „Ja vam obožavam jesti. Volim pivo, vino i rakiju, kvalitetno meso i dobro društvo, tako da se rado odazivam na druženja  gdje god me pozovu, zbog čega i moje geslo glasi – Jedem po kućama. Ovaj old school influencer itekako zna gdje se po Hrvatskoj, a i po svijetu, dobro jede i pije. No, ipak će svoju publiku počastiti s knjigom objavljenih kolumni o muško ženskim odnosima, čija bi promocija trebala biti za dva mjeseca.

Prednosti i mane posla

Influenceri su pričali o prednostima i manama svog posla, frekvenciji objava na svim platformama , važnosti dobrog sadržaja,  kvalitetne fotografije, komunikacije sa sljedbenicima te mogućnosti zarade koja uslijedi tek nakon mukotrpnog rada kojeg prepoznaju klijenti.

Ugodnoj atmosferi svakako je pridonijela i publika s mnogobrojnim pitanjima. Voditeljica Marijana Perinić naglasila je važnost redovnog pregleda dojke, te apelirala na osvješćivanje žena kako upravo dolazak liječniku na vrijeme može spasiti život.

Bila je to još jedna uspješna Ženska priča, a nastavak očekujemo 20.studenog s nekim novim, zasigurno zanimljivim ženskim licima.

Marijana Perinić i njena osobna Ženska priča

 

*Štitnjača.hr medijski je pokrovitelj Talk showa Ženska priča

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads