Satay piletina s tostiranim kikirikijem

Pileći satay je popularno jelo porijeklom iz jugoistočne Azije. Prvenstveno se veže uz Indoneziju, Maleziju, Tajland i Singapur. Priprema se od piletine nabodene na štapiće i pečene na roštilju. Obično se poslužuje uz umak od kikirikija. prije pečenja, Piletina se obično marinira u mješavini aromatičnih začina, a ponekad i kokosovog mlijeka. To joj daje aromatičan okus. Nakon mariniranja, piletina se naniže na štapiće i peče sve dok ne dobije fino zapečene rubove. Umak od kikirikija ovom jelu daje kremastu i slasnu notu jelu. , podižući ukupan dojam.

Pileći satay poslužuje se kao predjelo ili kao glavno jelo.


Satay piletina s tostiranim kikirikijem

Sastojci:

  • 800 g filea ili pilećih zabataka
  • 300 g krastavaca
  • 100 g mladog luka

Marinada:

  • 5 žlica umaka od soje
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice ulja indijskog oraha
  • 1 žlica curryja
  • ½ žličice čilija u prahu
  • 1 žlica mljevenog korijandera
  • 2 g soli


Priprema:

Piletinu narežite na kocke 3 x 3 centimetra. Blago posolite i ostavite sa strane.

Sve sastojke za marinadu izmiješajte, meso stavite u marinadu i ostavite 30 minuta u hladnjak da se meso prožme okusima.

Mariniranu piletinu nabodite na ražnjiće i ispecite na grill tavi.
*
Kikiriki tostirajte 1 – 2 minute.
*
Krastavce operite i narežite na kocke veličine 2 cm, mladi luk narežite na ploške.
*
Pečene ražnjiće pospite tostiranim kikirikijem i poslužite uz krastavce i mladi luk.
*
Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads