Brownie je jedna od slastica kojoj se uvijek rado vraćamo i odlično je rješenje za brzinski desert. A o zahvalnosti za njihovu jednostavnu pripremu u slučaju npr. iznenadnih gostiju ne moramo niti govoriti. Zanimljivo je i da ih vole gotovo svi. Mogu se pripremiti u brojnim varijantama: s kakaom ili čokoladom ili bez njih, voćni i sl. Mnogo je mogućnosti, a na vama je samo da odaberete onu koja vam najviše odgovara i koja vam se najviše sviđa.
Danas predlažemo sočni čokoladne brownie kolačiće s batatom i proteinom riže prema receptu food influencerice Doris Valković, @foodoris.
![](https://xn--titnjaa-o6a36e.hr/wp-content/uploads/2023/03/75BE85F3-6057-4E94-864C-C26AC06E184F-scaled.jpeg)
Proteinski brownie
Sastojci:
- 2 šalice pirea od batata (može i zrele, zgnječene banane)
- 1 šalica namaza od orašida po želji (ovdje je korišten od indijskih oraščića)
- 1/4 – 1/3 šalice javorovog sirupa (ovisno koliko slatko želite)
- 1/2 šalice kakaa
- 1/3 šalice proteinskog praha od riže
- 1/2 šalice komadića tamne čokolade
- opcionalno, ali poželjno: 1 žličica ekstrakta vanilije
![](https://xn--titnjaa-o6a36e.hr/wp-content/uploads/2023/03/17CF64EE-A329-455E-A796-42D4445D6DBE-scaled.jpeg)
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Dobro promiješajte pire od batata, namaz od orašida i sirup.
- Dodajte kakao, proteinski prah i vaniliju te promiješajte. Probajte i dodajte još sirupa ako je potrebno.
- Dodajte komadiće čokolade, promiješajte i prebacite u pripremljen kalup za pečenje (obložen papirom za pečenje ili nauljen).
- Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 20 do 22 minute.
Brownieji će biti mekani na dodir, no s hlađenjem će se stisnuti stoga ih pustite da se ohlade prije rezanja.
*