Senzorni namještaj Tink Things studija Benussi&theFish

Hrvatski je dizajn oduvijek bio prepoznat u svjetskim okvirima. Svjedoči to i prošlotjedni uspjeh hrvatskog dizajn studija Benussi&theFish, koji je na SaloneSatellite, manifestaciji posvećenoj mladim dizajnerima u sklopu Salone del Mobile, osvojilo drugo mjesto za svoj senzorni namještaj za djecu Tink Things. Velik je to uspjeh hrvatskog dizajna s obzirom na to da su se Dorja i Ivan našli u konkurenciji od 650 dizajnera. Dorja je s istim namještajem na prošlogodišnjem Zagreb Design Weeku osvojila prvo mjesto. Dodatan je to dokaz kako Hrvatska uistinu ima kvalitetan dizajn koji se može mjeriti sa svjetskim.

Potvrda kvalitetnog rada

„Dorjin uspjeh je potvrda kvalitetnog rada. Ujedno jeodličan poticaj i nama i drugim dizajnerima koji se prijavljuju na Zagreb Design Week. Uz kvalitetan dizajn, svatko će naći svoje mjesto na svjetskoj dizajnerskoj sceni“ rekla je Tina Marković iz Zagreb Design Weeka.

Stolac Ika ima sjedalicu pričvršćenu špagama i funkcionira kao ljuljačka. Dizajniran je i za mirnu i za aktivnu djecu kojoj je potrebno više podražaja iz okoline kako bi se koncentrirala.

Salone del Mobile najprestižniji je godišnji sajam namještaja i opreme za interijere koji se održava u Milanu, svjetskoj metropoli dizajna. Iz godine u godinu raste broj posjetitelja sajma. Procjene organizatora su da se ove godine okupilo više od 400.000 posjetitelja.

„Jako me veseli ova nagrada na kojoj sam zaista zahvalna. Prvenstveno nam je potvrda kako je priča u koju vjerujemo zaista smislena i važna, a s druge strane i velika čast. Biti prepoznat u tako velikoj i super kvalitetnoj konkurenciji je stvarno ohrabrujuće. Ovo nam je i dodatni poticaj da konačno i službeno završimo razvoj proizvoda i plasiramo prvu seriju. Ali p, i da nastavimo s radom na novim proizvodima koji podržavaju senzornu inteligenciju.“ istaknula je Dorja po primitku nagrade.

Metodologija dizajna senzornog namještaja obuhvaća cijeli spektar različitih procesa dječje interakcije s okolinom. Oni služe kao okosnica za rast, razvoj i učenje, potičući koncentraciju, pamćenje i trenutačno raspoloženje. Tink Things uzima u obzir različite osjetne potrebe u oblikovanju proizvoda koji potiču razvoj senzorne inteligencije. Pri tome tvori dinamičniju, zabavniju, prilagođeniju i poticajniju okolinu za svu djecu.

Dorja Benussi, dizajnerica

 

WordPress Ads